Verwendag zorgcentrum Marishof

Op vrijdag 25 september hebben cliënten van zorgcentrum Marishof in Maarheeze samen met buurtbewoners een fijne en actieve verwendag gehad dankzij de CZ verwenzorgprijs.

Onder begeleiding van fysiotherapeut…Verwendag zorgcentrum Marishof

16-10-2015 13:34 – Ingezonden door Redactie

Op vrijdag 25 september hebben cliënten van zorgcentrum Marishof in Maarheeze samen met buurtbewoners een fijne en actieve verwendag gehad dankzij de CZ verwenzorgprijs.

 Onder begeleiding van fysiotherapeut Wendy Clement, van jouwfysio te Weert, hebben cliënten van Zorgcentrum Marishof en buurbewoners op vrijdagochtend 25 september deelgenomen aan een actief programma in de beweegtuin. Na deze ochtend bewegen stond er voor alle deelnemers een gezonde lunch klaar. De verwendag werd in de middag muzikaal afgesloten, ook werd er nog veel gesproken over het sporten en bewegen van vroeger. “Het betrekken van buren en cliënten van zorgcentrum Marishof bij beweegactiviteiten is wederom een groot succes gebleken. Mede door de CZ verwenprijs hebben we de cliënten een fijne verwendag kunnen geven”, vertelt Jacqueline van Galen, activiteitenbegeleidster bij Stichting Land van Horne. 

 Elk jaar worden door CZ Fonds veertig verwenzorgdagen cadeau gedaan aan chronisch en ongeneeslijk zieken in de psychiatrie, ouderen- en gehandicaptenzorg. Het thema van de prijsvraag dit jaar was ‘licht in de zorg’. In de zorg wordt steeds kritischer gekeken naar licht, zo wordt licht steeds vaker ingezet als instrument om patiënten of bewoners te helpen. Op 27 augustus heeft Jacqueline van Galen samen met twee cliënten de CZ verwenprijs in ontvangst genomen voor het idee ‘Bewegen verlicht’. Daarmee is de verwendag van 25 september georganiseerd.

Powered by Blog Grabber