Vrouwen in de strip

Op woensdag 15 oktober om 20.15 u heeft de bibliotheek van Hamont-Achel Geert De Weyer te gast in de bibliotheek van Hamont. Hij deelt zijn grote passie voor strips tijdens een boeiende en op zijn minst…Vrouwen in de strip

14-10-2014 11:50 – Ingezonden door Redactie

Op woensdag 15 oktober om 20.15 u heeft de bibliotheek van Hamont-Achel Geert De Weyer te gast in de bibliotheek van Hamont. Hij deelt zijn grote passie voor strips tijdens een boeiende en op zijn minst verrassende lezing over de rol van de vrouw in stripverhalen. Ook wie weinig van strips houdt, zal grote ogen opzetten!

In zijn nieuwe lezing geeft (strip)journalist Geert De Weyer een opmerkelijke inkijk in de manier waarop vrouwen in de Belgische strip sinds de jaren veertig/vijftig behandeld werden. Met talrijk uniek beeldmateriaal toont hij aan hoe (traag) de (emancipatie) evolutie zich aftekende. Hij toont verder aan dat de censuur die de Belgische strip kenmerkt zich niet beperkte tot de jaren negentig, maar nog steeds leeft!
?Voor kaarten kan je terecht aan de balie van het Uitpunt of via www.hamont-achel.be/aha. De prijs bedraagt 6 euro, 5 euro in voorverkoop en abonnementhouders betalen slechts 4 euro. De bibliotheek is gelegen aan De Wal 26 in Hamont.

Powered by Blog Grabber