vv Maarheeze afgetroefd door DESM

Na een ruststand van 1-1 heeft vv Maarheeze zich in de tweede helft laten aftroeven door een gretiger DESM uit Weert. Eindstand 3-1.vv Maarheeze afgetroefd door DESM

03-10-2014 13:36 – Ingezonden door Redactie

Na een ruststand van 1-1 heeft vv Maarheeze zich in de tweede helft laten aftroeven door een gretiger DESM uit Weert. Eindstand 3-1.

De wedstrijd werd gespeeld op het kunstgras van het gloednieuwe sportcomplex van “Door Eendracht Sterk Moesdijk” (DESM) uit Weert. Al in de 5e minuut was DESM dicht bij de openingstreffer, maar een inzet van DESM ging via de lat over het doel van Dennis van Esch. Nog geen minuut later viel de openingstreffer voor Maarheeze. Een splijtende pass van Ralf van Beek kwam voor de voeten van spits Nissandro Estanista, die zijn verdediger aftroefde en alleen op de DESM keeper afging. Een eerste inzet wist deze keeper nog te keren, maar in de rebound maakte Nissandro het goed af: 0-1. Maarheeze domineerde vervolgens de wedstrijd en er kwamen diverse kansen voor Maarheeze om de score uit te breiden. Zo waren oa Maarten Hendrix, Nissandro Estanista en Ralf van Beek dicht bij een doelpunt, maar hun kopballen en schoten misten de juiste scherpte. In de 37e minuut benutte DESM hun enigste kans voor de rust. Een vrije trap viel in de Maarhezer 16-meter op het hoofd van verdediger Kevin Meijer waarop Dennis van Esch het nakijken had, ruststand 1-1. Na de rust een omgekeerd spelbeeld. DESM liet zien dat het bier van de kermis uitgezweet was en zette er een tandje bij. Maarheeze werd meer en meer terug gedrongen op de eigen helft en in de 61e minuut ging een afstandsschot van DESM nog maar net via de lat over het Maarhezer doel. 7 minuten later was het wel prijs voor DESM. Joey Donkers ontving op de rand van de 16-meter de bal en met een droog puntertje verraste hij de Maarhezer defensie: 2-1. Amper 2 minuten later werd Maarheeze andermaal afgetroefd toen uit een corner Daan Rietjens van DESM de 3-1 binnen kopte. Maarheeze werd met name op kracht en inzet afgetroefd door een strijdend DESM en kon na de 3-1 niet echt meer gevaarlijk worden. Keeper Dennis van Esch wist aan het einde van de wedstrijd nog de 4-1 te voorkomen door bij een uitbraak van DESM goed zijn doel te verkleinen. Eindstand: 3-1. (De wedstrijdfoto’s zijn gemaakt door Mieke Mulder)

Na een goede start zakt Maarheeze nu met 7 punten uit 4 wedstrijden naar een vijfde plaats. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Brevendia. We rekenen uiteraard weer op een grote groep supporters. Op zondag 5 oktober bij de wedstrijd vv Maarheeze 1 – Brevendia 1 is Jens Klinge de pupil vd week. (zie foto)

Powered by Blog Grabber