VV Maarheeze ‘morele’ winnaar tegen EVV

In de strijd om de 3e ronde van de KNVB beker heeft vv Maarheeze een prima potje meegevoetbald tegen Topklasser EVV uit Echt. Na een 1-0 voorsprong voor Maarheeze had EVV zichtbaar moeite om het spel te…VV Maarheeze ‘morele’ winnaar tegen EVV

23-11-2015 08:49 – Ingezonden door Redactie

In de strijd om de 3e ronde van de KNVB beker heeft vv Maarheeze een prima potje meegevoetbald tegen Topklasser EVV uit Echt. Na een 1-0 voorsprong voor Maarheeze had EVV zichtbaar moeite om het spel te maken, maar wist uiteindelijk wel op basis van kwaliteit de wedstrijd met 1-4 te winnen. Desalniettemin was Maarheeze als “underdog” uiteindelijk wel de “morele winnaar” van de wedstrijd.

Onder frisse weersomstandigheden mocht vv Maarheeze voor de 3e ronde van de KNVB-beker afgelopen zondag op haar eigen Sportpark De Romrijten in Maarheeze aantreden tegen Topklasser EVV uit Echt. Voor vv Maarheeze viel er deze middag eigenlijk alleen maar te winnen. EVV had gezien haar status van Topklasser de verplichting om de wedstrijd hoe dan ook overtuigend te winnen. Het verschil van niveau tussen de Topklasse en de 4e klasse bedraagt immers maar liefst 5 klassen. Dit was een constatering waar beide trainers vooraf het over eens waren. In een goed gevulde kantine was er speciaal voor aanvang van deze wedstrijd een leuke en spontane voorbeschouwing met trainer Leon Wassenberg van vv Maarheeze en met trainer Leo Beckers van EVV georganiseerd.

De wedstrijd gaf aanvankelijk echter een ander beeld. Maarheeze had in de beginfase weliswaar ontzag voor de tegenstander maar na een minuut of tien gooide Maarheeze deze schroom toch langzaam maar zeker van zich af. Sterker nog, na 15 minuten wist Maarheeze spits Brett Vanderweyden alleen op EVV doelman Maikel Schuffelen af te stormen. Zijn inzet stuitte jammerlijk op de EVV doelman. Amper 3 minuten later maakte Maarheeze het onmogelijk geachte echter wel waar en scoorde Jordy van Zon uit een mooie vrije trap van Ralf van Beek met een kopbal de 1-0 voorsprong.

Lang mocht dit feestje echter niet duren want twee minuten later scoorde EVV spits Jeroen Evelein uit een voorzet vanaf links eveneens met het hoofd de gelijkmaker: 1-1. Maarheeze bleef bij vlagen goed meevoetballen maar kon in de 31e minuut niet voorkomen dat EVV toch op voorsprong kwam. Vanaf de 16-meter kon Nico Czichi voor EVV aanleggen en hij liet Maarheeze doelman Raoul Verhees met een fraai schot in de onderhoek kansloos: 1-2. 

Na de rust eenzelfde spelbeeld, EVV werd gedwongen om het spel te maken maar had hier zichtbaar moeite mee. Toen vlak na rust EVV spits Jeroen Evelein een opgelegde kans miste om de 1-3 op het scorebord te zetten, had Maarheeze in de 54e minuut zelfs een hele grote kans om langszij te komen. Na een prima aanval wist Berhan Yigitdol met een prachtige voorzet Ralf van Beek te bereiken die jammerlijk over het doel van EVV kopte. En ook in de 59e minuut wist spits Robin van Vuurden door de verdediging van EVV te glippen maar zijn schot op doel werd meesterlijk gehouden door de doelman van EVV. In de 63e minuut wist EVV uiteindelijk toch de 1-3 te scoren. Uit een mooie voorzet van wederom Jeroen Evelein kopte invaller Paul Schroders de 1-3 binnen. Waar iedereen dacht dat het verzet van Maarheeze door deze 3e treffer wel gebroken zou zijn, verraste het team van trainer Leon Wassenberg vriend en vijand. Met verzorgd spel en bij tijd en wijle mooie combinaties wist Maarheeze in de 70e minuut zelfs een kans op 2-3 af te dwingen. Robin van Vuurden ging andermaal langs zijn verdediger maar ging voor eigen succes en stuitte hierbij wederom op de EVV doelman. 10 Minuten voor tijd besliste EVV dan uiteindelijk toch de wedstrijd toen wederom Paul Schroders uit een scrimmage in de Maarheezer 16-meter wist te scoren. Hiermee bepaalde hij de eindstand op 1-4.

Met deze overwinning gaat EVV door naar de volgende ronde en zal het daarbij op moeten nemen tegen 1e klasser Bekkerveld uit Heerlen. Voor het Maarheeze publiek was dit sinds weken weer een mooie wedstrijd om bij te wonen. Het team van Leon wassenberg heeft aangetoond dat het voldoende inzet en voetbal-vermogen in huis heeft om de komende weken de broodnodige punten in de eigen competitie te gaan halen.

Ook trainer Leo Beckers van EVV complimenteerde na afloop van de wedstrijd, in een gezellige kantine tijdens de nabeschouwing, het spel van Maarheeze en noemde Maarheeze de “morele winnaar” van deze zondag.

Vv Maarheeze dankt tot slot de leden van het bestuur van EVV voor haar spontane medewerking aan de sponsormiddag die speciaal voor deze wedstrijd georganiseerd was. Met een boeiende presentatie van Dhr Jan Levels, lid van de Technische Commissie van EVV, werden de sponsoren van vv Maarheeze geïnformeerd over de ontwikkeling van het prestatie-voetbal bij EVV dat door de jaren heen geleid heeft tot promotie naar de absolute top van het Nederlandse amateurvoetbal. De foto’s zijn van Mieke Mulder.

Powered by Blog Grabber