vv Maarheeze verliest thuis van Haelen

In de tweede wedstrijd van de tweede periode heeft vv Maarheeze een gevoelige 0-2 thuisnederlaag geleden tegen RKVV Haelen. Bij rust keek Maarheeze tegen een 0-1 achterstand aan en na negentig minuten was deze achterstand verdubbeld naar 0-2. De degelijke overwinning op SVH’39 van vorige week heeft helaas…vv Maarheeze verliest thuis van Haelen

20-11-2015 13:00 – Ingezonden door Redactie

In de tweede wedstrijd van de tweede periode heeft vv Maarheeze een gevoelige 0-2 thuisnederlaag geleden tegen RKVV Haelen. Bij rust keek Maarheeze tegen een 0-1 achterstand aan en na negentig minuten was deze achterstand verdubbeld naar 0-2. De degelijke overwinning op SVH’39 van vorige week heeft helaas geen vervolg gekregen.

Onder herfstachtige omstandigheden, volop regen en wind, lieten vele toeschouwers helaas verstek gaan. Desondanks werd er op het moeilijk te bespelen veld door zowel Maarheeze als Haelen in de eerste helft fel gestreden om ieder balbezit. Het spel speelde zich daarbij voornamelijk op het middenveld af waarbij weinig echte doelkansen werden gecreëerd. In het eerste half uur was een uit koers geraakte voorzet van Haelen die uiteindelijk op de lat van het Maarheezer doel belandde, de enige gevaarlijke aanval. In de 32e minuut opende Haelen echter de score. Een voorzet werd in de Maarheezer 16-meter onvoldoende weg gewerkt waarna Haelen-spits Ruud Eijkenboom de bal in het Maarheezer doel wist te werken: 0-1. Dit was tevens de ruststand. 

Na de rust dicteerde Maarheeze weliswaar het spel, maar werd amper gevaarlijk. De grootste kans voor Maarheeze was echter voor Ralf van Beek die in de 57e minuut na een voorzet van Berhan Yigitdol, vrij voor de keeper van Haelen kwam te staan. De inzet van Ralf werd door de Haelen-goalie echter meesterlijk gekeerd. Na deze aanval gaf, enkele minuten later, Nissandro Estanista een mooie voorzet, maar deze zeilde jammer genoeg aan de Maarheezer spitsen voorbij. Maarheeze bleef ook hierna de druk op het doel van Haelen opvoeren maar kon amper haar spitsen bereiken. Uit een van de snelle tegenaanvallen wist Haelen in de 81e minuut een corner in de wacht te slepen. Uit deze corner kon andermaal de bal niet goed verwerkt worden door de Maarheezer verdediging, waardoor aanvoerder Rick van der Linden van Haelen de stand verdubbelde naar 0-2. Na deze tegentreffer was het geloof in de Maarheezer ploeg verdwenen en de wedstrijd eindigde in een 0-2 overwinning voor Haelen.

Met deze uitslag zakt Maarheeze naar de 12e plaats op de ranglijst en is het spreekwoordelijke “zand nog altijd niet uit de motor” gehaald. Er zal de komende weken wederom hard getraind moeten worden om over twee weken de competitie te kunnen hervatten met een uitwedstrijd naar RKVB uit Baexem.
Voor aanstaande zondag staat een vervolg van het KNVB-beker avontuur  op het programma. Op het eigen sportpark De Romrijten ontvangt vv Maarheeze in de derde ronde van de KNVB-beker niemand minder dan Topklasser EVV uit Echt. In een zogenaamde knock-outwedstrijd zal de winnaar van deze wedstrijd doorgaan naar de laatste 32 van het KNVB-beker toernooi. Deze wedstrijd is in overleg met de besturen van vv Maarheeze en EVV voor iedereen gratis toegankelijk gesteld, waardoor we hopen dat vele liefhebbers van het amateurvoetbal uit de regio, deze wedstrijd komen bezoeken. Zie ook de aankondiging voor deze bekerwedstrijd elders in dit blad.

Powered by Blog Grabber