VV Maarheeze wint periodetitel

Doordat concurrenten Merefeldia uit Nederweert en sv Budel niet de volle winst wisten te pakken heeft vv Maarheeze door een 1-3 overwinning bij RKSVO uit Ospel de eerste periode weten te winnen. Vv Maarheeze…VV Maarheeze wint periodetitel

07-11-2014 15:43 – Ingezonden door Redactie

Doordat concurrenten Merefeldia uit Nederweert en sv Budel niet de volle winst wisten te pakken heeft vv Maarheeze door een 1-3 overwinning bij RKSVO uit Ospel de eerste periode weten te winnen. Vv Maarheeze begon ook deze week weer “flitsend” aan de wedstrijd. In de 6e minuut al legde Ralf van Beek uit een vrije trap de bal perfect op het hoofd van Nisandro Estanista. Deze kopte hem op maat voor de voeten van Koen Wilbers, die op zijn beurt de bal beheerst in het doel van RKSVO wist te werken, 0-1.

Amper 5 minuten later ging Eray Yigitdol prima door op links en legde de bal op maat voor  zijn neef Berhan Yihitdol, die vrij voor de keeper de 0-2 binnenschoot. Maarheeze bleef het spel domineren en in de 16e minuut brak Ralf van Beek door de verdediging van RKSVO. Zijn inzet kwam echter op de paal anders was de wedstrijd al voor rust beslist.Toen in de 33e minuut Maarheeze doelman Dennis van Esch een doorgebroken speler van Ospel onreglementair vloerde, kreeg RKSVO een penalty toegekend. Joey de Bruin van RKSVO schoot deze mogelijkheid voor een aansluitingstreffer echter op de lat zodat de ruststand 0-2 bleef.

Na rust drong RKSVO aan en dit resulteerde in de 58e minuut in de 1-2. Een handsbal in de eigen 16-meter van Maarheeze werd bestraft met andermaal een penalty die door Rob Vaes van RKSVO verzilverd werd tot 1-2. RKSVO kreeg door deze aansluitingstreffer weer moed en er ontstonden kansen op de gelijkmaker. Prima optreden van Maarheeze doelman Dennis van Esch verhinderde deze echter. In de 78e minuut werd “goudhaantje” Mike vd Bragt van Maarheeze in de wedstrijd gebracht voor spits Koen Wilbers. Nog geen 20 seconden in het veld onderschepte hij een te korte terug-kopbal van een RKSVO verdediger, omspeelde de keeper op handige wijze en besliste de wedstrijd op 1-3. Na deze treffer wist Maarheeze de deur dicht te houden en de 3 punten veilig over de eindstreep te brengen. Met de eigen overwinning op zak was het vervolgens enkele minuten wachten voordat duidelijk was dat zowel Merefeldia als Budel niet wisten te winnen. Merefeldia verloor van Brevendia en Budel speelde gelijk bij Linne. Hierdoor komt Maarheeze op kop van het klassement en is Maarheeze winnaar geworden van de eerste periodetitel. Een mooi succes voor trainer Leon Wassenberg en zijn mannen, dat door spelers, leiders, sponsors en supporters uitbundig gevierd is! 

Aanstaande zaterdagavond wacht de volgende “derby van Cranendonck”. Om 19.30 uur wordt op het sportpark in Budel de strijd aangebonden met sv Budel. Met de vele supporters van vv Maarheeze zullen we wederom “De Aa” oversteken en hopen op een vervolg van de goede reeks die vv Maarheeze heeft neergezet.

Foto’s Mieke Mulder

Powered by Blog Grabber