Wedstrijdploeg Masters ZPK Budel wederom uitgebreid!

Dat het Masterszwemmen binnen Zwem- en Poloklub Budel momenteel erg populair is, blijkt wel door het aantal groepsleden dat het afgelopen jaar zo ongeveer verdubbeld is. Steeds meer oud-zwemmers krijgen…Wedstrijdploeg Masters ZPK Budel wederom uitgebreid!

01-11-2014 10:42 – Ingezonden door Redactie

Dat het Masterszwemmen binnen Zwem- en Poloklub Budel momenteel erg populair is, blijkt wel door het aantal groepsleden dat het afgelopen jaar zo ongeveer verdubbeld is. Steeds meer oud-zwemmers krijgen heimwee naar de chloorlucht en het aantal volwassenen dat geïnteresseerd is in het competitieve zwemmen stijgt. Zo stonden zondag 26 oktober alweer twee nieuwe namen namens ZPK Budel op de deelnemerslijst van een Masterswedstrijd in Roermond. Judith van der Heijden en Marcel Streppel hadden de knoop doorgehakt; ook zij willen deel uitmaken van het team dat eind januari naar de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Heerenveen gaat. Daarvoor dienen zij echter wel de nodige inschrijftijden te hebben en daarom besloten zij zichzelf op te geven voor de wedstrijd in Roermond. Zeven andere Masters van ZPK Budel vergezelden hen. 

Judith mocht namens de vereniging het spits afbijten. Zij had zich opgegeven voor de 200 meter vrije slag, om zo ook direct inschrijftijden op de 50 meter (42.65) en 100 meter (1:37.81) vrije slag te behalen. Uiteindelijk tikte ze na 200 meter aan in een tijd van 3:58.51 en behaalde hiermee een mooie derde plaats in haar leeftijdscategorie. Daarnaast zwom zij ook nog de 50 meter rugslag, waarbij zij met een tijd van 58.81 wederom op de derde plaats eindigde. De slagen waar Marcel Streppel voor had gekozen waren de 50 meter rugslag en de 50 meter vrije slag. Op de rugslag tikte hij aan in 45.14 en eindigde hiermee op de eerste plaats in zijn leeftijdscategorie. Bij de vrije slag finishte hij in een keurige 34.87, maar door de stevige concurrentie eindigde hij hierbij op de zesde plaats. Daarna was het de beurt aan de al wat meer ervaren zwemmers om zich van hun beste kant te laten zien. Dit hoefde je Albert Roosenboom geen twee keer te zeggen. Hij was vastberaden zijn inschrijftijd op de 200 meter vrije slag te verbeteren en dat deed hij. Hij zwom ruim zeven seconden van zijn tijd af en werd beloond met een tweede plaats. Hierna stond de 50 meter vlinderslag op het programma. Deze werd gezwommen door Jos Zentjens, Lilian Kelly, Jolanda van Knippenberg en Edward van Nijmweegen. Alle vier hadden zij nog geen inschrijftijd staan en deden hun best een mooie eerste tijd neer te zetten. Jos finishte in een tijd van 38.14, wat hem een eerste plaats opleverde. Lilian tikte aan in een tijd van 55.61, Jolanda stopte de tijd op 46.12 en Edward eindigde in een tijd van 35.78. Alle drie behaalden zij hiermee een tweede plaats. Een inschrijftijd neerzetten op de 50 meter rugslag was ook een doel van Edward en Jos Zentjens. Edward finishte in 41.88 en eindigde op de derde plaats. Jos zwom dezelfde afstand in een tijd van 41.97 en behaalde hiermee de eerste plaats in zijn leeftijdscategorie. Hierna mocht Ingrid Noten aan de startblokken verschijnen. Zij had haar zinnen gezet op de 100 meter wisselslag en haar doel was haar inschrijftijd te evenaren. Met hetzelfde doel ging Carola Hompes van start op de 100 meter vlinderslag. Beiden kwamen in de buurt van hun tijd, maar een persoonlijke record zat er helaas niet in. Toch eindigden ze allebei nog op een mooie eerste plaats. De laatste afstand die voor ZPK Budel op het programma stond was de 50 meter vrije slag. Jos Zentjens behaalde hierop de eerste plaats door maar liefst zes seconden van zijn inschrijftijd af te zwemmen, maar de wedstrijd eindigde uiteindelijk met een spannende race tussen Albert en Edward. Supporters werden het er maar niet over eens wie nu als eerste aan had getikt en deze twijfel werd nog eens bevestigd door de uitslag. Beiden finishten namelijk in een tijd van 31.11. 

Voor de volledige uitslag, neem een kijkje op: www.zpkbudel.nl

Foto Masters team in Roermond (Marcel Streppel mist nog op de foto)

Powered by Blog Grabber