Winters Weert

Het programma voor een bruisende winter in Weert is al volop in de maak. De evenementen die in december plaatsvinden worden samengebracht onder de naam Winters Weert.Winters Weert

06-11-2014 14:33 – Ingezonden door Redactie

Het programma voor een bruisende winter in Weert is al volop in de maak. De evenementen die in december plaatsvinden worden samengebracht onder de naam Winters Weert. 

Natuurlijk komt ook dit jaar komt Sint Nicolaas weer logeren in Weert in het Jacob van Horne museum. Wie wil schaatsen, kan zich lekker uitleven op de overdekte ijsbaan in het Franciscus Huis van zondag 14 december t/m 1 februari 2015. Rondom de ruime opgezette ijsbaan staan diverse eetgelegenheden met typisch winterse hapjes en drankjes en uiteraard staat er ook een kerststal. 

De Paterskerk, tegenover de overdekte schaatsbaan, wordt tijdens ‘WintersWeert’ de ‘place to be’ voor foodies en liefhebbers van heerlijk eten en drinken. Het ‘pop-up’ restaurant, van zondag 14 december t/m zondag 4 januari, wordt gehost door Hostellerie Munten uit Weert. 

In het gemeentemuseum Jacob van Horne is van 13 december 2014  t/m 15 maart 2015 een uitzonderlijke expositie te zien: Rembrandt in Zwart – Wit. Op de Markt in Weert staat van zondag 14 december t/m zondag 4 januari een levensgrote speeldoos. Het Speeldoosje doet denken aan een authentiek muziekdoosje, met bovenop een danseresje. Tijdens de donkere dagen betovert het Speeldoosje de bezoekers van de binnenstad van Weert met vele optredens, demonstraties en workshops. Meer informatie over Winters Weert en de verschillende programmaonderdelen is te vinden op www.wintersweert.nl.

 

Powered by Blog Grabber