Workshop ‘Het belang van groen voor de buurt’

Op 9 december organiseert het Vrijwilligerscollege Weert, onderdeel van Punt Welzjin, samen met de Stichting Groen Weert de workshop ‘Het belang van groen voor de buurt’. Deze vindt plaats in het Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3 in Weert en start om 19.00 uur. De workshop wordt gratis aangeboden aan…Workshop ‘Het belang van groen voor de buurt’

19-11-2015 10:00 – Ingezonden door Redactie

Op 9 december organiseert het Vrijwilligerscollege Weert, onderdeel van Punt Welzjin, samen met de Stichting Groen Weert de workshop ‘Het belang van groen voor de buurt’. Deze vindt plaats in het Keenter Hart, St. Jozefskerkplein 3 in Weert en start om 19.00 uur. De workshop wordt gratis aangeboden aan vrijwilligers en potentiele vrijwilligers in Weert.

De workshop wordt verzorg door Wim Vlekken van de stichting Groen Weert (www.groenweert.nl). Wim Vlekken over de workshop: “ De gemeente geeft veel geld uit aan beplanting met bomen, struiken, gras en bloemgewassen. Waarom doen ze dat? Het meest voor de hand liggende antwoord is dat ze dat doen om de leefomgeving te verfraaien. Is dat alles? Nee, dat is zeker niet alles. Er zijn belangrijkere zaken die voor meer groen in de buurt pleiten. Alleen zijn dat zaken die minder aandacht krijgen dan ze verdienen. Denk daarbij onder andere  aan het effect dat groen op de mensen heeft. Het werkt stress reducerend. Dat leidt tot lagere kosten voor zorg en welzijn. En mensen zijn productiever als er planten op en bij hun werkplek staan. Er zijn nog meer voordelen te noemen, die het de moeite waard maken ons groen te beschermen. Hoe dat precies zit leer je tijdens de workshop. En we vertellen je hoe je zelf een steentje kunt bijdragen aan meer en duurzaam groen bij jou in de buurt.”

Voor meer informatie en voor aanmelden, kijk bij agendapunten op de website www.goedbezigweert.nu. Of klik direct op het aanmeldformulier. U kunt ook een mail sturen naar goedbezigweert@gmail.com; vermeld dan de naam van de cursus, uw naam, adres en telefoonnummer. De workshop wordt u gratis aangeboden.

Powered by Blog Grabber