‘Zand in de motor’ bij VV Maarheeze

Ook tegen vv Stevensweert is vv Maarheeze er niet in geslaagd het tij te keren. Na 7 wedstrijden zijn er slechts 7 punten bij elkaar gesprokkeld als resultaat van 1 overwinning, 4 gelijke spelen en 2 nederlagen.‘Zand in de motor’ bij VV Maarheeze

19-10-2015 09:14 – Ingezonden door Redactie

Ook tegen vv Stevensweert is vv Maarheeze er niet in geslaagd het tij te keren. Na 7 wedstrijden zijn er slechts 7 punten bij elkaar gesprokkeld als resultaat van 1 overwinning, 4 gelijke spelen en 2 nederlagen. In Stevensweert hield de “nieuwkomer” in de 4e klasse door een 2-1 overwinning de 3 punten in eigen huis en werd hiermee rijkelijk beloond voor haar inzet en wil om te winnen.Het hoofdveld in Stevensweert lag er uitstekend bij en nodigde uit voor een mooie partij voetbal waarbij zeker Maarheeze haar voetbalcapaciteiten zou moeten kunnen etaleren. Maarheeze trachtte vanaf het begin ook het spel te maken maar werd al snel geconfronteerd met een fysiek stugge ploeg die het voornamelijk van de counter zou moeten hebben. Met veel mensen in de eigen verdediging weerde Stevensweert iedere aanval van Maarheeze af en, zoals eerder deze competitie ervaren, liep Maarheeze ook weer vlak voor rust tegen een scherpe counter aan. Balverlies in de voorhoede van Maarheeze gaf de rechtermiddenvelder van Stevensweert de mogelijkheid om een prima voorzet vanaf rechts te leveren die door aanvoerder Jan Klinkers van Stevensweert uitstekend werd ingeschoten: 1-0.

Na de rust gaf de 1-0 voorsprong voor Stevensweert alle reden om het spelletje van spelen op de counter ook in de tweede helft voort te zetten. Maarheeze moest daarop de muur van verdedigers zien te slechten en dit lukte uiteindelijk in de 54e minuut. Een prima balaanname van debutant Brett Vanderweyden was de inleiding op een pass naar Nissandro Estanista die vanaf links de bal op maat voorgaf op Ralf van Beek. Zijn kopbal verdween in de kruising en hiermee trok Maarheeze de stand gelijk op 1-1. Daar waar iedere supporter van vv Maarheeze dacht dat Maarheeze de wedstrijd naar zich toe zou kunnen trekken, werd er 3 minuten na de gelijkmaker een onnodige overtreding op het middenveld begaan. Uit de daaruit toegekende vrije schop, toonde de spits van Stevensweert, Damien van Kollenburg, zich sterker dan 3 Maarheeze verdedigers en scoorde met het hoofd de 2-1 voorsprong.  

In ultieme pogingen om alsnog gelijk te spelen vonden Ralf van Beek en Nissandro Estanista, met hun schoten gelegenheidskeeper Ralph Craemers op hun weg. En op het moment dat doelpunten uitblijven blijft ook de factor geluk afwezig bij een kopbal van Robin van Vuurden die op de lat uiteen spatte.

Na 90 minuten blies de uitstekend leidende scheidrechter, Dhr Kerstgens uit Eijsden, voor het eindsignaal en waren de druiven wederom zuur voor vv Maarheeze bij het 2-1 verlies. 

Het is duidelijk dat er bij vv Maarheeze “zand” in de motor zit. Het vloeiende, technische aanvallende spel van vv Maarheeze, waarmee het voor aanvang van de competitie tot mogelijke titelkandidaat werd getipt, wil maar niet op gang komen. Door het vrije voetbalweekend van volgende week hebben de spelersgroep en technische staf twee weken de tijd om de “motor” weer op gang te krijgen. Het zal langzamerhand wel duidelijk zijn dat het in de huidige competitie niet alleen op de “automaat” kan gaan maar dat er ook de nodige “pk’s” gevraagd zullen worden. De eerstvolgende competitiewedstrijd zal op zondag 1 november thuis gespeeld worden tegen RKESV uit Ell.

 De foto’s zijn van Mieke Mulder.

Powered by Blog Grabber