Zwaarbevochten overwinning FC Cranendonck

FC Cranendonck begon goed aan de wedstrijd tegen Heythuysen. Lekker fel voetbal resulteerde al na 16 minuten in een eerste treffer. Knullig balverlies in de Heythuysen achterhoede deed de bal bij Erik…Zwaarbevochten overwinning FC Cranendonck

17-10-2014 10:54 – Ingezonden door Redactie

FC Cranendonck begon goed aan de wedstrijd tegen Heythuysen. Lekker fel voetbal resulteerde al na 16 minuten in een eerste treffer. Knullig balverlies in de Heythuysen achterhoede deed de bal bij Erik vd Hurk belanden. Erik was niet zelfzuchtig en legde de bal breed, waarna Klaas van de Wildenberg de bal simpel in het lege doel kon plaatsten. Halverwege de eerste helft kon Heythuysen iets beter in de wedstrijd komen, mede doordat FC Cranendonck slordiger ging voetballen. In de 27ste minuut had FC Cranendonck geluk dat keeper Tom van Happen goed in vorm was. Een diepe bal zette de Heythuysen spits alleen voor Tom, maar deze pareerde diens inzet koelbloedig. Net voor rust had Heythuysen alle geluk van de wereld. Een geplaatst schot van Klaas van de Wildenberg belandde op de lat. Pech, waardoor de ruststand op 0-1 bleef staan.

Na de thee bleef FC Cranendonck het betere van het spel houden. In de 56ste minuut zagen we een geweldige rush van rechtsback Marijn Mommers helemaal van achteruit naar voren. Vanaf de achterlijn werd de bal laag voor het doel geplaatst, waar de attente FC Cranendonck spits Klaas van de Wildenberg de bal perfect kon inglijden en de 0-2 liet aantekenen. Hierna zagen we een gelijk opgaande wedstrijd. Souverein werden de Heythuysen aanvallen gepareerd en aan de andere kant zagen we enkele kleine kansen voor FC Cranendonck. Klaas van de Wildenberg liet de lat nog een keer rammelen, alvorens het in de FC Cranendonck achterhoede een klein beetje mis ging. Een ogenschijnlijk kansloze voorzet werd door een FC Cranendonck verdediger verkeerd beoordeeld. Daarbij werd de bal nog net geschampt, waardoor keeper Tom van Happen kansloos was en er weer hoop voor de Heythuysen spelers kwam. Het laatste kwartier ging Heythuysen alles of niets spelen. Alle ballen werden hoog voor FC Cranendonck doel gepompt, maar de achterhoede, samen met de goed keepende Tom van Happen gaven geen krimp meer. Na ruim 90 minuten floot de goed leidende scheidsrechter het laatste fluitsignaal en kon FC Cranendonck opgelucht het speelveld met 3 punten in de pocket verlaten.

Heythuysen – FC Cranendonck  1-2 (0-1) Klaas vd Wildenberg 0-1; Klaas vd Wildenberg 0-2; 1-2; 
Meer info op www.fccranendonck.nl 
Foto’s Hennie Roosen

Powered by Blog Grabber