10 Jaar kinderNiko

Op zondag 11 mei werd in theater Dommelhof een optreden gegeven ter gelegenheid van 10 jaar kinderNiko. Na een optreden van de kinderen gaf de directeur podiumkunsten van het Niko, Diederik Celis een toespraak…10 Jaar kinderNiko

16-05-2014 13:00 – Ingezonden door Redactie

Het was feest want inmiddels 10 jaar geleden hadden ze de wens binnen het Niko om kinderen van 6 en 7 jaar een muzische opleiding te geven. Iedereen was het erover eens: een kind grootbrengen doe je met meer dan alleen maar de hoofden vol te steken met kennis en wijsheid. Omdat er geen financiële steun mogelijk was van de Vlaamse overheid, nam het Niko het heft maar in eigen handen, met steun van 8 deelnemende gemeenten. Na een schuchter begin in Neerpelt, in het schooljaar 2004 met een 25-tal kinderen, volgde een jaar later de afdeling in Lommel. Vervolgens kwam Bocholt, Meeuwen-Gruitrode, Achel en Peer zich ook aansluiten. In september zal ook Overpelt van de partij zijn. De wekelijkse KinderNiko-ontdekkingstocht van een uurtje met zang, muziek, ritme en beweging leidt naar verwondering en fantasie en is vervolgens de broodnodige compost in de prille lente van deze kinderlevens.

Diederik Celis bedankte ook nog graag de coördinator Carine Rinkens, alle medewerkers achter de schermen en uiteraard ook de drie juffen Eveleen, Inge en Kelly. Hierna reikte hij de diploma’s uit voor ‘afzwaaiers”, de 8 jarigen. Op het einde van de voorstelling kregen alle kinderen, ook die uit de zaal, een ijsje aangeboden. Voor de ouderen uit de nokvolle zaal wachtte een receptie in de bar van het Dommelhof.

Foto Jean Vandijck

Powered by Blog Grabber