4de generatie bij familiebedrijf Noten

“Al op jonge leeftijd was ik vaak in het bedrijf te vinden, ik deed heel wat ervaring op en ken ondertussen al veel kneepjes van het vak. Nu mag ik me met enige trots zaakvoerder noemen.” Aan het woord…4de generatie bij familiebedrijf Noten

12-04-2014 11:24 – Ingezonden door Redactie

“Al op jonge leeftijd was ik vaak in het bedrijf te vinden, ik deed heel wat ervaring op en ken ondertussen al veel kneepjes van het vak. Nu mag ik me met enige trots zaakvoerder noemen.” Aan het woord is Dries Jennen, de nieuwe directeur van energiebedrijf Noten in Hamont. Dit familiebedrijf is al aan zijn 4de generatie toe en Dries, een jonge zaakvoerder met kennis van zaken, belooft voor een frisse wind te zorgen in het bedrijf.

Noten begon in 1933 als een kleinhandel in kolen, opgericht door Jules Noten. Zijn zoon Leo Noten nam de zaak enige tijd later over en zorgde voor een eerste doorstart. Zo werden er vanaf toen niet enkel kolen aangeboden, maar ook mazout en gasflessen behoorden al snel tot het assortiment. Stilaan werd ook het onderhoud van verwarmingsketels toegevoegd aan het aanbod, wat er later voor zorgde dat ook herstellingen en plaatsingen van verwarmingsketels tot de activiteiten van Noten behoorden. En toen vochtbestrijding in opmars kwam, pikte ook Noten dit op en voegde dit toe aan de werkzaamheden. Tijdens de energiecrisis specialiseerde het bedrijf zich in de spouwmuurisolatie, waarin ze nu reeds 40 jaar ervaring hebben. Begin jaren ‘90 nam de schoonzoon van Leo het bedrijf over. Eddy Jennen zorgde voor een verdere uitbreiding en bouwde het bedrijf uit tot een toonaangevend bedrijf in de verwarmings-, isolatie- en vochtbestrijdingssector.

Nu is het dus de beurt aan de 4de generatie. Met zijn 23 jaar is Dries een erg jonge zaakvoerder, maar eentje die beschikt over de nodige deskundigheid. Hij is al jaren een vertrouwd gezicht binnen het bedrijf en kent ondertussen alle in’s & outs. Hij zal met een nieuwe aanpak gegarandeerd voor een frisse wind zorgen in het bedrijf. Hij volgde de opleiding alternatieve energietechnieken aan de Plantijnhogeschool in Antwerpen en deed jarenlang vakantiewerk in de zaak. Daarnaast volgde hij tal van opleidingen in avondschool om zo op de hoogte te blijven van de nieuwste technieken op het gebied van verwarming, sanitair, ventilatie, vochtbestrijding en spouwmuurisolatie. In september 2012 startte hij officieel bij het bedrijf, waar hij later operationeel directeur werd en nu neemt hij de fakkel als zaakvoerder over van zijn vader. Eddy Jennen zal nog een groot deel van de verkoop van isolatie opvolgen, maar verder zal hij Dries zijn eigen draai laten geven in de zaak. Dries heeft al enkele interessante wijzigingen doorgevoerd.
Inmiddels heeft de onderneming een nieuwe website en een gloednieuw softwaresysteem. De technici beschikken voortaan over een digitaal werkplatform en kunnen digitale werkbonnen en attesten maken bij de klanten. Daarnaast bouwde Noten een opleidingsruimte om de technici intern op te leiden.
De volgende jaren wil Noten verder werken aan een nog betere klantervaring, zegt de nieuwe zaakvoerder. Dries Jennen: “We gaan hard blijven werken om onze klanten de best mogelijke oplossingen te bieden die zowel technisch als financieel interessant zijn. Daarom zullen we ons aanbod groene technieken nog uitbreiden. Daarnaast blijven we werken aan een betere organisatiestructuur. We zetten de digitalisering van Noten verder, zowel op het vlak van interne communicatie en werking, als op het vlak van marketing en communicatie.” De jonge bedrijfsleider heeft ook duidelijke ambities: “Op termijn zie ik Noten verder doorgroeien, niet alleen op vlak van technieken, maar ook geografisch. Maar in de eerste plaats wil ik ons nog beter verankeren in de Limburgse markt.”
Het bedrijf Noten heeft al jarenlang ervaring en know-how opgebouwd. Hierdoor staan ze de klanten graag bij in het vinden van de meest gepaste oplossing. Niet enkel voor renovatieprojecten maar ook voor nieuwbouw is het een ervaren partner. Noten is gelegen aan de Oude Watertorenstraat 19 in Hamont. Kijk voor meer info ook zeker eens op www.noten.be

Powered by Blog Grabber