Aftrap Limburg Cup Jeugd

De Projectgroep Wedstrijden van Sportvisserij Limburg probeert jeugdige vissers enthousiast te maken voor het wedstrijdvissen. Daarom wordt voor jonge vissers een speciale wedstrijd georganiseerd: de Limburg Cup Jeugd. Dit is een zeer leuke en uitdagende wedstrijd waarbij jeugdige vissers in een gezellige…Aftrap Limburg Cup Jeugd

13-06-2014 12:02 – Ingezonden door Redactie

De Projectgroep Wedstrijden van Sportvisserij Limburg probeert jeugdige vissers enthousiast te maken voor het wedstrijdvissen. Daarom wordt voor jonge vissers een speciale wedstrijd georganiseerd: de Limburg Cup Jeugd. Dit is een zeer leuke en uitdagende wedstrijd waarbij jeugdige vissers in een gezellige sfeer hun kwaliteiten met elkaar kunnen meten. 

De Limburg Cup Jeugd wordt georganiseerd met als doel de jeugdwedstrijdsport te promoten. De organisatie van deze wedstrijd is, in samenwerking met de federatie, in handen van de Limburgse hengelsportvereniging die als gastheer fungeert. Deze jeugdwedstrijd wordt gekenmerkt door een vriendschappelijke sfeer. Natuurlijk zijn prestaties in deze wedstrijd belangrijk, maar meedoen is veel belangrijker dan winnen! De Limburg Cup Jeugd is vooral een aanmoedigingswedstrijd om jeugdige vissers kennis te laten maken met dit onderdeel van het sportvissen. Alle jeugdige vissers die lid zijn van een Limburgse hengelsportvereniging mogen deelnemen aan deze spannende wedstrijd. Om het jeugdvissen op een hoger plan te brengen vond er afgelopen jaar een overleg plaats met jeugdleiders van diverse verenigingen en Sportvisserij Limburg. Hier vloeide als resultaat uit: de Limburg Cup Jeugd. In zowel Noord, Midden als Zuid Limburg vindt een voorronde plaats. 25% van de beste geklasseerde van deze voorrondes gaan naar de finale op zaterdag 28 juni op de Schippershaven in Roermond. Op basis van de klassering van deze wedstrijd zal 10% van de deelnemers worden afgevaardigd naar het Nederlands Kampioenschap zoetwater hengelen op de Arkervaart in Nijkerk. 

De primeur van de voorronde van de Limburg Cup in Midden Limburg heeft hengelsportvereniging St. Petrus uit Weert. Deze wedstrijd zal op zaterdag 14 juni van 9.00 uur tot en met 12.00 uur op de Noorderlaan vijver in Weert worden vervist. Hierbij worden de deelnemers in drie groepen ingedeeld: de A categorie van 9 tot en met 12 jaar, de B categorie van 13 tot en met 16 jaar en de C categorie van 17 tot en met 21 jaar. Elke leeftijdsgroep zal aan een  afzonderlijke zijde van de Noorderlaan gaan vissen. Onder leiding van Stephan Caris (wedstrijdorganisatie) in samenwerking met Sportvisserij Limburg zal er een geweldig evenement van worden gemaakt. Kom vooral kijken hoe de jeugd de techniek en kunde toepast om zo goed mogelijk te eindigen. Dit is een nieuw evenement waar Limburg tros op mag zijn en hopelijk veel jonge talenten oplevert voor het Nederlands Kampioenschap. 

Powered by Blog Grabber