Amabile zingt 50 jaar

In de jubileumviering in de kerk van Boseind-Neerpelt kon het talrijk opgekomen publiek genieten van een verrassend en zeer afwisselend programma met zowel werken uit het klassieke, moderne als jazz repertoire….Amabile zingt 50 jaar

27-10-2017 16:00 – Ingezonden door Redactie

In de jubileumviering in de kerk van Boseind-Neerpelt kon het talrijk opgekomen publiek genieten van een verrassend en zeer afwisselend programma met zowel werken uit het klassieke, moderne als jazz repertoire.

Het koor werd daarbij op sublieme wijze begeleid door Dorenda Notermans, piano en Asagi Ito, sopraansax. De algemene leiding ligt al bijna 25 jaar in handen van Jan Vanderheyden. Na afloop volgde een receptie voor Amabile en hun familie, oud-leden en genodigden. Niels Valkenborgh, voor het gemeentebestuur en Carine Van Gerven, voor Koor & Stem, spraken de mensen toe. Zij benadrukten het belang van Amabile in Neerpelt en in het Limburgse koorlandschap.
Voorzitter, Marleen Schaekers, legde dan weer de nadruk op de vriendschap. Samen zingen brengt mensen samen en smeedt hechte banden. Jeugdkoor ‘de piccolo’s’ verzorgde de muzikale intermezzo’s. Zij ontroerden velen met hun prachtige sound. Er werd in de archieven gedoken en zo kwam een mini-tentoonstelling tot stand. Voor Amabile was het een zeer geslaagde avond en te horen aan de massa’s positieve reacties, ook voor het publiek. Op naar de volgende 50!

Powered by Blog Grabber