Bedrijven brengen meer werkgelegenheid in Noord-Limburg

De Nederlandse groep Van Cranenbroek en VDL Klima, onderdeel van de VDL Groep, bieden dankzij de komst van twee nieuwe bedrijven en een uitbreiding ruim 145 jobs. Dit werd aangekondigd tijdens…Bedrijven brengen meer werkgelegenheid in Noord-Limburg

10-04-2014 18:30 – Ingezonden door Redactie

De Nederlandse groep Van Cranenbroek en VDL Klima, onderdeel van de VDL Groep, bieden dankzij de komst van twee nieuwe bedrijven en een uitbreiding ruim 145 jobs. Dit werd aangekondigd tijdens een persconferentie, die ook Vlaams Minister president Kris Peeters bijwoonde.

De groep Van Cranenbroek zal een nieuwe vestiging bouwen aan de Bosstraat in Hamont, waar voorheen Chateau Caravans gevestigd was. Dit ultramodern complex van 32.000 m2 zal gebruikt worden voor het uitvoeren van herstellingen, product- en kwaliteitscontrole en opslag. Hier zullen 35 nieuwe jobs gecreëerd worden. Momenteel staan de broers Henk en Marc Van Cranenbroek aan het hoofd van dit familiebedrijf. Voor de oprichting van de nieuwbouw in Hamont wordt een investering van 15 miljoen euro beschikbaar gesteld door Van Cranenbroek. Daarnaast zal ook het bestaande distributiecentrum van Van Cranenbroek, gelegen in Overpelt, een uitbreiding ondergaan. Hiervoor stelt het bedrijf 25 miljoen euro beschikbaar. Dit is al de derde fase van de verbouwing. Uiteindelijk zal het distributiecentrum in Overpelt beschikken over 84.000 vierkante meter opslagruimte en plaats bieden voor 40 nieuwe werknemers.

Een tweede grote investeerder is producent van warmtewisselaars en ventilatietechnieken VDL Klima, onderdeel van de VDL Groep. Zij zijn momenteel gestart met de bouw van een nieuwe fabriek aan de Industriestraat in Hamont, waar voorheen de Hamonthallen gelegen waren. Wim van der Leegte, president-directeur van de VDL Groep, was tijdens de persconferentie aanwezig en legde samen met burgemeester Theo Schuurmans en minister-president Kris Peeters de eerste steen van de nieuwe vestiging. De VDL Groep investeert 10 miljoen euro en hiermee zal naar alle waarschijnlijkheid de werkgelegenheid verhogen van 80 naar 150 jobs. VDL Klima had al een vestiging in Achel, maar die was toe aan uitbreiding en vernieuwing. Vandaar dat er gekozen werd voor een nieuw fabriek aan de Industriestraat.

Foto’s Gerard Coenen / tekst Jana Poukens

Powered by Blog Grabber