Benefietmatch voor Stijn

Een nooit geziene drukte was het afgelopen woensdag op en rond de voetbalterreinen van De Siggert in Achel, en dit voor de galamatch tussen ex-Rode-Duivels en de ‘vrienden van Stijn’.Benefietmatch voor Stijn

09-05-2014 11:41 – Ingezonden door Redactie

Een nooit geziene drukte was het afgelopen woensdag op en rond de voetbalterreinen van De Siggert in Achel, en dit voor de galamatch tussen ex-Rode-Duivels en de ‘vrienden van Stijn’. Overvolle tribunes, en langs het ganse veld stond het rijen dik. Neerpeltenaar en ondertussen ook BV Stijn Umans (30) was de ster van de avond. Voor hem werd deze benefietmatch georganiseerd, de opbrengst bedoeld voor zijn laatste wens: het meemaken van het WK in Brazilië, want Stijn is terminaal kankerpatiënt en lijdt aan een vorm van botkanker.

De kosten van zo een reis zijn voor Stijn, gezien zijn zeldzame ziekte, niet min. De opbrengsten van het benefiet maakten de droom echter waar: niet alleen Stijn kan de matchen van de Rode Duivels in Brazilië gaan meemaken, ook, zo werd nog tijdens de match gemeld, vader Theo kan mee. Ook het publiek werd getrakteerd, namelijk met 5 doelpunten, waardoor de match eindigde in een 3-2 voor de ex-profs. Nu de Rode Duivels nog, met Stijn op de eerste rang.

Powered by Blog Grabber