Collecte Stichting Sint in Schoot

inderen uit Budel-Schoot kunnen op zondag 19 november Sinterklaas ontmoeten. Stichting Sint in Schoot (SIS) heeft hiervoor een compleet nieuwe activiteit bedacht. Voordat het echter zover is, houdt de…Collecte Stichting Sint in Schoot

22-10-2017 11:51 – Ingezonden door Redactie

inderen uit Budel-Schoot kunnen op zondag 19 november Sinterklaas ontmoeten. Stichting Sint in Schoot (SIS) heeft hiervoor een compleet nieuwe activiteit bedacht. Voordat het echter zover is, houdt de stichting van 21 tot en met 29 oktober de jaarlijkse collecte, die nodig is om het bezoek van de goedheiligman mogelijk te maken.

SIS pakt dit jaar niet alleen uit met een nieuwe huisstijl en logo, maar ook met een nieuwe opzet voor de jaarlijkse intocht. Voor het eerst in jaren wordt Sinterklaas namelijk niet onthaald op het Stationsplein, maar brengt hij een bezoek aan de blokhut van Jong Nederland achter gemeenschapshuis De Reinder aan de Grootschoterweg 119. Daar kunnen kinderen (tot en met groep 5 van de basisschool) om 10.30 uur aanschuiven voor een gratis Sinterklaasontbijt. Hun ouders, verzorgers, oudere broers en zussen, opa’s en oma’s kunnen voor een gereduceerd bedrag mee ontbijten. Sinterklaas en zijn pieten zouden het heel leuk vinden als zoveel mogelijk kinderen in hun pyjama naar de blokhut komen. Na afloop van het ontbijt is er een Sinterklaasfeest in gemeenschapshuis De Reinder. Via filmpjes op www.sintinschoot.nl, Facebook en het YouTube-kanaal van de stichting kan vanaf 3 november worden gevolgd of de voorbereidingen dit jaar gesmeerd verlopen.

Van 21 tot en met 29 oktober gaan de vrijwilligers van Sint in Schoot langs de deur voor een kleine bijdrage en het uitreiken van de bekende traktatiekaarten. Deze kaarten zijn nodig voor het ontbijt en om een traktatie op te halen tijdens het Sinterklaasfeest. Voor mensen die de collecte hebben gemist of niet in Budel-Schoot wonen is er nog een andere mogelijkheid om de traktatiekaarten te bemachtigen. De kaarten zijn tegen een vrijwillige bijdrage tevens verkrijgbaar bij Cindy Houben (Dwarsstraat 33a). Ook het bedrijfsleven kan Sinterklaas en Stichting Sint in Schoot een helpende hand bieden. Een bezoek van de goedheiligman brengt namelijk heel wat kosten met zich mee. Bedrijven kunnen sponsor worden voor een bedrag €35 per jaar. De bedrijfsnaam wordt dan prominent onder de aandacht gebracht tijdens het bezoek van Sinterklaas aan Budel-Schoot en via social media. Het bedrag kan worden overgemaakt op NL93 RABO 0166269573 t.n.v. Stichting Sint in Schoot. Dit alles onder vermelding van de sponsornaam en het adres.

Powered by Blog Grabber