Complimenten en keurmerk voor bijzondere ouderenzorg SJG Weert  

Weert, 12 oktober – SJG Weert mag zich voor de derde keer op rij seniorvriendelijk ziekenhuis noemen. “Er zijn veel keurmerken te behalen, maar dit is er een die we heel graag willen hebben. Het is niet…Complimenten en keurmerk voor bijzondere ouderenzorg SJG Weert  

21-10-2017 11:07 – Ingezonden door Redactie

Weert, 12 oktober – SJG Weert mag zich voor de derde keer op rij seniorvriendelijk ziekenhuis noemen. “Er zijn veel keurmerken te behalen, maar dit is er een die we heel graag willen hebben. Het is niet zomaar een afbeelding. Het keurmerk laat zien dat je als ziekenhuis bewust bezig bent met kwetsbare ouderen en continu werkt aan verbeteringen in de zorg”, aldus Inge de Wit, directeur zorg: “We hebben echt moeten werken om aan de nieuwe aangescherpte eisen te voldoen en zijn heel trots dat we opnieuw het keurmerk mogen dragen.” Het keurmerk Seniorvriendelijk Ziekenhuis is ontwikkeld door seniororganisatie KBO-PCOB en wordt elke twee jaar uitgereikt.

Strengere kwaliteitseisen
Er zijn veertien verschillende kwaliteitscriteria waar de deelnemende ziekenhuizen op worden beoordeeld. De kwaliteitseisen voor het keurmerk worden elke twee jaar verzwaard. Als absolute voorwaarde blijft de aanwezigheid en inzet van een team geriatrie, alsmede een goede overdracht na ontslag. In deze ronde is daar onder andere nog bijgekomen dat het ziekenhuis de oudere patiënt goed betrekt bij het behandelbeleid en extra aandacht heeft voor ouderen op de spoedeisende hulp.

Aandacht voor ouderen
Katie Dermout is geriater in SJG Weert: “De zorg voor ouderen in ons ziekenhuis is erop gericht om ouderen zo probleemloos door een ziekenhuisopname te helpen. In een speciaal voor (kwetsbare) ouderen gerealiseerde huiskamer vinden activiteiten plaats die zorgen voor voldoende beweging, goede voeding en ontspannende en stimulerende activiteiten. Verder zijn medewerkers geschoold om risico’s voor ouderen, zoals ondervoeding en acute verwardheid, goed te kunnen herkennen. Daarnaast is er extra aandacht voor een goede overdracht van medische gegevens tussen huisarts en ziekenhuis. De kwaliteitscriteria van het keurmerk zijn voor het ziekenhuis belangrijke graadmeters voor optimale ouderenzorg”.

Meer informatie over het keurmerk en alle scores van de ziekenhuizen zijn na te lezen op www.seniorvriendelijkziekenhuis.nl.

Powered by Blog Grabber