De Van Cranenbroekontmoedigingsroute

Wat een brutaliteit eigenlijk van de gemeente Cranendonck: eerst maken ze de Grensweg van het onschuldige Hamont af, richting Budel voor de automobilist tot een ware kruisweg en dan vragen ze doodleuk:…De Van Cranenbroekontmoedigingsroute

16-06-2016 14:48 – ’t Vlees is zwak

Wat een brutaliteit eigenlijk van de gemeente Cranendonck: eerst maken ze de Grensweg van het onschuldige Hamont af, richting Budel voor de automobilist tot een ware kruisweg en dan vragen ze doodleuk: geef uw mening over deze weg. Dat hadden ze beter van te voren kunnen doen. In dit blad heeft er al een keer iemand zijn ergernis gespuid over de weg en normaal gesproken, gebruik ik deze rubriek niet voor mijn persoonlijke grieven, maar ik wil hier wel kwijt dat ik iedere keer als ik van Hamont naar Budel rijd, me echt erger. De weg roept bepaald agressie op. Ergernis wanneer je ergens als 5e, 6e of zelfs zevende in de rij moet wachten, totdat alle auto’s een voor een langzaam tussen de paaltjes zijn gereden. En wacht, ja kijk, eindelijk kan de voorste dan gaan rijden, maar dan komt er nog gauw eentje achteraan. Met een noodgang, dat wel. En als die dan gepasseerd is, mogen intussen alle 8 de tegengestelde richting uit moetende auto’s door. Allemaal sluw achter elkaar zodat er niemand van de andere kant tussen kan. En dan komt er weer een auto van de andere kant en die kijkt met woede naar de stoet auto’s die voor hem door gaan: IK MOCHT TOCH EERST??!! Hij kwaad, iedereen kwaad. Nee, het is niet bepaald een vooruitgang die weg. Wat is er mis met een paar goedaardige drempels in dit traject? Dan kunnen beide richtingen doorrijden en wordt er toch langzaam gereden, want dat was toch zeker de bedoeling. Meestal hoef ik ’s avonds, wanneer ik uit de richting Weert kom, pas weer terug naar Hamont en dan heb ik de paaltjes ‘mee’, zal ik maar zeggen, maar dan is het zo laat, dan zie je geen kip meer. Heb je geen lol van je voorrang. Als ik naar Weert rij, richting van Cranenbroek, ik weet niet precies hoe die weg heet, Midbuulweg of zoiets, maar iedereen weet wel wat ik bedoel, is er ergens één paaltjesconstructie met voorrang voor de automobilist die al tot vier maal toe getergd is. Ik sta ze daar dan witheet op te wachten. Komt er geen hond aan, en dan bij de laatste, moet ik wéér wachten. Kwam er weer eentje aan wanneer ik geen voorrang heb. ‘Waar was je zojuist!?’ schreeuw ik dan tegen de voorruit, ‘toen ik als eerste mocht!’ Dan zie je ze niet. Ik overdrijf natuurlijk want ik ben altijd heel beheerst in de auto, maar zo kàn het natuurlijk wel gaan.Plus de verwarring van het inschatten: kan ik er nou nog wel of niet door. Die laatste paaltjes trouwens, richting van Cranenbroek, liggen in een bocht en zijn voor degene die moet wachten op het laatst pas zichtbaar of ze er wel of niet door kunnen. Stom aangelegd ook nog. Die kant had sowieso voorrang moeten hebben. 

Bij de gemeente vonden ze de paaltjes wel sjiek staan. Zegt een ambtenaar tegen een andere, bijvoorbeeld eentje van Leudal, ik noem maar wat:  Zeg, hoeveel paaltjes hebben jullie in jullie gemeente om de automobilisten te pes… eh vooruit te helpen? Zegt Leudal bijvoorbeeld: wij hebben er tien. Oh, denken de ambtenaren van Cranendonck, tién zeg, dan gaan wij voor meer, wij zijn toch zeker beter dan Leudal. Of zoiets. Ik zeg dat zomaar om me voor te stellen hoe zoiets geregeld wordt. Zeg eh, Jan, heb jij die paaltjes daar in Leudal gezien, sjieke dingen zeg, moeten wij ook niet zoiets in onze gemeente plaatsen. Zegt Jan: Oh, ik dacht eigenlijk meer aan drempels. Nee hoor, zegt de ander, veel te ouwerwets, die heeft iedereen, nee, paaltjes zijn de nieuwe drempels, veel duurder ook. En brengt meer in het laatje: je zult zien daar komen nog mooie ongelukken van. Goed voor de economie. En dan durven ze ook nog vragen: ‘wat vindt u van deze weg’. Nou, ik heb het al ingevuld: KAA UUU en een TEE.  

 

Powered by Blog Grabber