Duurzaam waterbeheer

Wijzigende klimaatomstandigheden zorgen steeds vaker voor wateroverlast en verdroging. Met die problemen in het achterhoofd ging vorig jaar het project ‘Kempense landbouwers in de weer voor een duurzaam…Duurzaam waterbeheer

14-04-2014 20:00 – Ingezonden door Redactie

Wijzigende klimaatomstandigheden zorgen steeds vaker voor wateroverlast en verdroging. Met die problemen in het achterhoofd ging vorig jaar het project ‘Kempense landbouwers in de weer voor een duurzaam waterbeheer’ van start.
Binnen dat project werken landbouwers aan waterkwantiteit en waterkwaliteit. Bestaande maatregelen worden geoptimaliseerd en nieuwe maatregelen geïmplementeerd. Zo nemen de landbouwers o.a. initiatieven rond stuwpeilbeheer en samengestelde peilgestuurde drainage.
Om de landbouwers en het beleid te laten proeven van deze initiatieven werd er gisteren een demodag georganiseerd in Neerpelt. Op een akker op de Berghei zagen we de draineur aan het werk en werd eveneens het project en de werking van het gebruik van stuwtjes en samengestelde peilgestuurde drainage toegelicht.

Powered by Blog Grabber