Europees Muziek Festival in Neerpelt

Afgelopen weekend stond Neerpelt volledig in het teken van de 62ste editie van het Europees Muziek Festival voor de Jeugd (EMJ). Maar liefst 90 koren uit 24 verschillende landen en 3500 jongeren zorgden…Europees Muziek Festival in Neerpelt

05-05-2014 15:34 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen weekend stond Neerpelt volledig in het teken van de 62ste editie van het Europees Muziek Festival voor de Jeugd (EMJ). Maar liefst 90 koren uit 24 verschillende landen en 3500 jongeren zorgden het hele weekend van 1 tot 5 mei, voor muziek. Dit in de vorm van o.a. 89 juryconcerten, workshops, laureatenconcerten en verbroederings- en gastconcerten. En ook de aanwezigheid van het dovenkoor ‘Liverpool Signing Choir’ is niet onopgemerkt voorbij gegaan. 

De aftrap werd gegeven op donderdag met ‘a Taste of Neerpelt’ en een heuse Kick-off. De eerste editie van ‘a Taste of Neerpelt’ kan meteen een succes genoemd worden. Ook de Kick-off, waar er een samenzang was van 200 Neerpeltse schoolkinderen was een schot in de roos en een perfecte start van het muzikale weekend. Voor deze editie van het EMJ kwamen diverse koren en muziekgroepen afgezakt naar Neerpelt, uit o.a. Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Italië, Japan, Oostenrijk en Rusland. Allen lieten hun talenten zien tijdens de diverse juryconcerten, maar ook de verbroederings- en gastconcerten waren een hit. 

De hoogtepunten tijdens het 62ste EMJ waren legio. Toch zullen de duizenden toeschouwers zich nog lang de concerten door het Liverpool Singing Choir, bestaande uit jongeren met auditieve beperkingen, blijven herinneren. Door dit koor naar Neerpelt te halen stelt het EMJ zich open voor initiatieven die mensen met beperkingen betrekt in de muziek.

Voor meer info over het EMJ kan iedereen terecht op www.emj.be of lees er alles over in de komende editie van het HAC Weekblad!

Foto’s: Jean Vandijck

Powered by Blog Grabber