Femma ontdekt Achel

Een actieve en gezellige dag in Achel voor de groep Femma-dames van Hamont. Zij kregen een rondleiding bij de Kaasmakerij aan het Catharinadal, een prachtig familiebedrijf met vele soorten kazen in de…Femma ontdekt Achel

21-10-2017 11:12 – Ingezonden door Redactie

Een actieve en gezellige dag in Achel voor de groep Femma-dames van Hamont. Zij kregen een rondleiding bij de Kaasmakerij aan het Catharinadal, een prachtig familiebedrijf met vele soorten kazen in de boerderijwinkel. Het is een fijne, gezellige en vooral smakelijke manier om de kaasmakerij beter te leren kennen. Daarna volgde een lunch in het Michielshof en een bezoek aan het Grevenbroekmuseum: Hamont-Achel van de “préhistorie tot heden”. Nadien werd er aan het Catharinadal te Achel  de oude volkssport “krulbollen” gespeeld. Deze oude volkssport werd officieel erkend als cultureel erfgoed. Het is de bedoeling met dikke, platte schijven “Krulbol” genaamd zo dicht mogelijk bij een paaltje te rollen. Weer een goed georganiseerde-actieve- en sportieve dag door het  Femma-team van Hamont. Voor meer info kijk op www.femma.be/groep/hamont ( J.J.S.)

Powered by Blog Grabber