G-Sport in Neerpelt

Dat er in Neerpelt al veel aan Gehandicaptensport gedaan wordt is wellicht niet iedereen even bekend.G-Sport in Neerpelt

13-04-2014 18:45 – Ingezonden door Redactie

Dat er in Neerpelt al veel aan Gehandicaptensport gedaan wordt is wellicht niet iedereen even bekend.?Veel G-Sportactiviteiten vinden bijvoorbeeld plaats in de sporthal van Provinciaal Domein Dommelhof. Hoewel kennelijk onder de vlag van provinciaal geplaatst, is dit uiteraard ook een G-Sportwerking op eigen bodem met medewerking van Neerpeltse sportclubs en vrijwilligers.

Deze week van 30 maart tot 4 april is er een multidisciplinair initiatief gaande van de PXL Hogeschool, PIVH en UHasselt voor studenten ERGO, REKI en Verpleegkunde alsmede voor de volwassen deelnemers met een lichamelijke en of mentale beperking. 5 dagen lang krijgen de studenten stageopdrachten en de deelnemers sport- en spelactiviteiten voorgeschoteld, zoals G-Baseball, Fitness en G-Karate. Bijzonder te vermelden is dat de vrijwilligers van Baseballclub Nstars tijdens de gehouden G-Baseball initiaties nu voor het eerst een wedstrijd Rolstoel Softball hebben gespeeld met sportieve actieve rolstoelgebruikers. Een sportieve primeur voor Vlaanderen. 

Powered by Blog Grabber