‘Historische dag voor Hamont’

Precies op tijd arriveerde afgelopen zondag om 10:53 uur na 57 jaar de eerste personentrein in Hamont. De eerste van vele treinen waardoor de ontsluiting van Noord-Limburg verbetered moet worden de komende…‘Historische dag voor Hamont’

10-04-2014 15:33 – Ingezonden door Redactie

Precies op tijd arriveerde afgelopen zondag om 10:53 uur na 57 jaar de eerste personentrein in Hamont. De eerste van vele treinen waardoor de ontsluiting van Noord-Limburg verbetered moet worden de komende jaren. Burgemeester Theo Schuurmans kreeg een lang applaus voor zijn inzet om het station te heropenen.
De muzikale noten van Koninklijke Fanfare De Eendracht Hamont-Lo en Koninklijke Harmonie St.-Cecilia Hamont maakten afgelopen zondag het feest compleet. Met veel belangstelling werd de trein onthaald door hoogwaardigheidsbekleders, inwoners en geïnteresseerden. “Het is een historisch ogenblik”, vatte Herman Reynders, gouverneur van Limburg, het samen. “Het is vooral de gedrevenheid en hardnekkigheid waarmee de burgemeester het dossier heeft verdedigd waardoor het station er is gekomen.” Volgens Reynders is het station een belangrijke stap om jobs te houden.

Schuurmans: “Ontsluiting is erg belangrijk. Vandaag is een eerste stap gezet. Dit is nog maar het begin van het hoofdstuk ontsluiting van Noord-Limburg. Hopelijk besluit Nederland snel de verbinding door te trekken naar Weert. Laat het deze regionale verbinding onderdeel zijn van een internationale verbinding.” De trein zal op werkdagen in de ochtendspits driemaal richting het centraal station van Antwerpen rijden. In de avondspits leggen twee treinen de omgekeerde route af. Een ‘studententrein’ zal iedere zondag vanuit Hamont naar Leuven rijden. Van 21 juni tot en met 31 augustus kan er gebruik gemaakt worden van de rechtstreekse verbinding met Blankenberge. Vanaf december is er een volledige dienstregeling voor het station van Hamont, dan rijdt er voortaan ieder uur een trein.

Foto’s Gerard Coenen / Tekst Wesley Hegge

Powered by Blog Grabber