Inloopavond heropening AZC

Op woensdagavond 16 april organiseren de gemeente Cranendonck en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) een inloopavond vanwege de heropening van azc Budel-Dorplein.Inloopavond heropening AZC

11-04-2014 11:15 – Ingezonden door Redactie

Op woensdagavond 16 april organiseren de gemeente Cranendonck en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) een inloopavond vanwege de heropening van azc Budel-Dorplein. Plaats van handeling is Gemeenschapshuis De Schakel, St. Barbaraweg 1 in Budel-Dorplein. Aanvang 19.00 uur.

Vertegenwoordigers van de gemeente en het COA zijn daar aanwezig om geïnteresseerden en omwonenden van informatie te voorzien en vragen te beantwoorden. Momenteel heeft het COA de opvangorganisatie te maken met een dusdanige stijging van de bezetting op andere azc’s dat uitbreiding van capaciteit noodzakelijk is. Er is sprake van een verhoogde instroom van asielzoekers, onder andere van mensen uit Syrië, Somalië en Eritrea. Daarnaast is er een fors aantal vergunninghouders dat nog verblijft op de azc’s omdat er voor hen nog geen woonruimte in een Nederlandse gemeente is gevonden.

Powered by Blog Grabber