‘Jouw slimste idee’

In de afgelopen periode hebben de kinderen tot en met 12 jaar uit de Brainport regio meegedaan een de wedstrijd ‘Jouw Slimste Idee 2014’.‘Jouw slimste idee’

04-05-2014 17:30 – Ingezonden door Redactie

In de afgelopen periode hebben de kinderen tot en met 12 jaar uit de Brainport regio meegedaan een de wedstrijd ‘Jouw Slimste Idee 2014’. Ook vanuit Cranendonck werden inzendingen doorgezonden. Uiteindelijk won Rachelle van der Sanden, 11 jaar, uit Budel de felbegeerde finaleplaats. Zij gaat de strijd aan met 11 andere finalisten op maandag 19 mei tijdens de grote finale in de Ontdekfabriek in Eindhoven.

De wedstrijd ‘Jouw Slimste Idee’ is een project van 11 slimme gemeenten in het kader van de Dutch Technology Week 2014 en Eureka! – Philips uitvindingen 100 jaar jong. Rachelle heeft een idee bedacht voor een armbandje wat kinderen in verbinding stelt met de smartphone van hun ouders. Dit idee gaat zij nu uitwerken en presenteren tijdens de finale. Burgemeester Marga Vermue – Vermue gaat Rachelle coachen tijdens de voorbereidingen voor haar presentatie. Daarnaast staat zij haar ook bij tijdens de daadwerkelijke finale op 19 mei in De Ontdekfabriek in Eindhoven.

Powered by Blog Grabber