Jubilieumconcert Accordeonvereniging Spelo

In november 2017 bestaat accordeonvereniging Spelo uit Ospel 25 jaar. Om dit te vieren, geeft zij op zondag 12 november as. een jubileumconcert in de Haaze-Hoof in Ospel.Jubilieumconcert Accordeonvereniging Spelo

23-10-2017 12:15 – Ingezonden door Redactie

In november 2017 bestaat accordeonvereniging Spelo uit Ospel 25 jaar. Om dit te vieren, geeft zij op zondag 12 november as. een jubileumconcert in de Haaze-Hoof in Ospel.

Accordeonvereniging Spelo is in november 1992 van start gegaan onder de naam Accordeon orkest “F.Kes”, onder de leiding van Frits Kessels. Aanvankelijk werden er eenvoudige tweestemmige stukken gespeeld, maar al snel werden er meer stemmen aan toegevoegd. Net voor het 20 jarig bestaan heeft Frits Kessels het stokje om gezondheidsredenen moeten neerleggen.  In Madélon van Sint Annaland heeft het orkest een nieuwe dirigente gevonden, die heel enthousiast en met veel plezier leiding geeft aan het accordeonorkest. En met het aantreden van de nieuwe dirigente in 2012, is ook de naam van de vereniging veranderd in Spelo, wat een anagram is van Ospel. Eigenlijk vieren we dus niet alleen het 25 jarig bestaan, maar ook het 5-jarig jubileum met onze huidige dirigente.

Dat Spelo een hechte groep enthousiaste muzikanten is, blijkt onder meer uit het feit dat er meerdere leden al langer dan 20 jaar lid zijn van de vereniging.

Inmiddels wordt vierstemming  met een basaccordeon en drummer gespeeld en worden uiteenlopende genres, van klassiek naar pop ten gehore gebracht. Zo ook op 12 november. Naast het optreden van Accordeonvereniging Spelo zijn tevens te beluisteren Accordeon-Orchester 1960 Bracht uit Duitsland, met wie in het verleden al meerdere uitwisselingen zijn geweest en de zanggroep Close Harmony- To be Continued uit Helden.  Beide accordeonorkesten zullen de middag met twee gezamenlijke muziekstukken afsluiten.

Het concert begint zondagmiddag 12 november om 14.00 uur. Toegangskaartjes kosten € 6,00 voor kinderen ouder dan 12 jaar en volwassenen en € 3 voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar en zijn aan de zaal te verkrijgen. Er zal tevens een tombola worden gehouden met als hoofdprijs een accordeon. De lootjes kosten € 1,00 en zijn eveneens aan de zaal verkrijgbaar.

Powered by Blog Grabber