Konijnen

Vorig jaar had ik in mijn voortuin tig konijnen. Kleintjes, pas geboren. Ik maakte er foto’s van en nu heb ik ze nageschilderd. Wanneer onze expositie van Atelier Rosé op Hemelvaartsdag plaatsvindt, kunt…Konijnen

22-03-2019 10:44 – ’t Vlees is zwak

Vorig jaar had ik in mijn voortuin tig konijnen. Kleintjes, pas geboren. Ik maakte er foto’s van en nu heb ik ze nageschilderd. Wanneer onze expositie van Atelier Rosé op Hemelvaartsdag plaatsvindt, kunt u ze allemaal bekijken. Hierna een greep uit de teksten die ik naast de schilderijen hang.
‘Rudolf
Dit konijn, dat Rudolf heet, was eerst omringd door een kinderachtig groen. Hij vond dat zelf niet passend bij zijn karakter. Hij is namelijk filosoof. Bijna niemand ziet dat aan hem en al helemaal niet wanneer hij door groen omringd wordt. Hij deed zijn beklag bij mij en hij had gelijk: dat kinderachtige groen paste niet bij een filosoof en daarom heb ik dat veranderd en er ‘wetend donkergrijs’ achter aan gebracht. Hij was tevreden en ik ook. Hij kost … euro. Tja, dat is de prijs voor een filosoof. Olie, 30×40 cm
Wim en Terry, Wim en Terry zijn al drie maanden samen. Sinds de tijd dat ze door hun moeder het hol uitgezet werden omdat ze de oren van haar kop vraten. Ze weten echter niet dat ze broer en zus zijn dus ze konijnen er vrolijk op los. (Misschien als ze het wisten ook wel). Hoe dan ook, ze weten evenmin hoe ze aan lekkere spulletjes moeten komen dus ze kijken smachtend vanachter de draad naar de sappige weide. Hun IQ is niet al te hoog. Toch kosten ze samen … euro (niet veel per konijn hoor) Olie, 40×50 cm
Pimmetje, Dit is Pimmetje. (zie foto bij dit artikel) Pimmetje is mijn favoriet. Hij kan niks, hij zit alleen maar en wacht tot een ander konijn hem te eten brengt. Maar hij is zo MOOI. En hij heeft zo’n lief karakter. Hij helpt oude vrouwtjes oversteken, dat is het enige wat hij kan. De gemeente betaalt hem per vrouwtje 89 euro. Als de vrouwtjes boven de 90 zijn, vangt hij 105 euro. Je begrijpt dat ik hem niet kwijt wil vanwege de procenten waar hij geen benul van heeft dat ik die krijg, dus hij kost … euro. Ja ja Olie, 24×30 cm
Rudolf, Winnifred en Osama,
In het midden zit Winnifred, een topkonijn. Ze leest graag een goed boek. Links van haar zit Rudolf, hij is een beetje bang van haar. Ze knijpt hem namelijk graag in z’n flanken en hij durft niks terug te doen. Rechts van haar zit Osama, zo genoemd omdat hij z’n keutels altijd wegknalt. Hij tuft ook. Osama zou graag een hoofddoek dragen maar omdat dat niet is toegestaan op dit schilderij, keert hij ons zijn rug toe. De prijs voor deze topkonijnen is niet flauw:  … euro. Tja, drie voor de prijs van een is in de schilderkunst nog geen usance. Olie 60×80 cm
Pygmee, Pygmee is het eerste jonge konijn dat ik geschilderd heb. Ik schilderde hem dus van een foto die ik nam toen hij bij mij in de voortuin zat. Pygmee is aan de drugs. Eerst wist ik daar niks van maar toen hij steeds vaker verliefd werd op een winterkoninkje dat daar in de buurt zat, begon ik toch mijn angstige vermoedens te krijgen. Ik weet niet hoe het verder moet met hem, dus daarom bied ik hem aan voor … euro. Hij is wel schattig hoor, als hij net gescoord heeft. Olie, 30×30 cm
Fritske,  Annechien en Patricia, Annechien is de oudste. Fritske en Patricia zijn later geboren. Toch zijn ze alle drie samen opgegroeid op een woonboot met verschuivend dek. Dat is niet altijd gemakkelijk voor een konijn. Vooral Annechien heeft daar veel last van gehad. Toen ze eenmaal in de wei terecht zijn gekomen, waren hun trauma’s nog maar een fluitje van een cent. Vandaar hun verstandige ogen. Op het schilderij zit Fritske vooraan. Annechien daarachter, Patricia zit er voor de helft van de prijs bij. Nou vooruit, samen … euro. Olie, 40X50 cm
Philomène, Philomène is de oerkonijnenmoeder. Ik ontdekte haar toen ze schaamteloos bij mij in de voortuin frites zat te eten. Ze was nog een tiener. Daarna kreeg zij al bovenstaande konijnen. Inmiddels is haar nakomelingschap enorm maar ze is nog steeds  welgevormd. Om haar gezinnen te ontvluchten speelt ze onder een alias snooker en darts in clubverband. Vanwege haar geweldige afmetingen, haar kinderen en kleinkinderen die haar allemaal zullen missen, en de subtiele lichtinval op haar flanken kost ze … euro. Olie, 60×80 cm Enz enz…

Powered by Blog Grabber