Lankmoed in Maarheeze

Er is uit België de laatste jaren al heel wat moois op cabaretgebied gekomen, nu kunnen we op zaterdag 19 april weer genieten van Lankmoed, met een bijzondere mix van muziek en cabaret.Lankmoed in Maarheeze

14-04-2014 15:00 – Ingezonden door Redactie

Er is uit België de laatste jaren al heel wat moois op cabaretgebied gekomen, nu kunnen we op zaterdag 19 april weer genieten van Lankmoed, met een bijzondere mix van muziek en cabaret. Jan Geubbelmans en Peter Van Ewijk zijn Lankmoed. Twee dertigers, de één al wat “dertiger” dan de ander, met elk hun zeer specifieke visie op het leven. Dat verschil komt ook tot uiting op het podium en zorgt voor een unieke dynamiek van tekst en muziek. Op zaterdag 19 april presenteert AK De Smeltkroes dit Vlaamse duo, uiteraard in de Smeltkroes, ze spelen dan hun eerste avondvullende programma “Stilt”.

Lankmoed. Eén van de mooiste woorden uit de Nederlandse taal, waarvan iedereen vergeten is wat het betekent. Lankmoed is barmhartig, edelmoedig, zeer geduldig, genadig, meegaand, tolerant, verdraagzaam en zacht. Maar af en toe vergeet ook Lankmoed wat het zelf is en laat het zich gaan in zijn tegengestelde. In “Stilt” weigeren Jan en Peter met de huidige maatschappij mee te versnellen. Ze verliezen zichzelf liever in hun eigen spel en houden daarbij enkel rekening met hun eigen regels. Terwijl zij zo spijbelen van het leven, proberen zij zich – kinderlijk naïef – een beeld te vormen van de normen en waarden van een hysterische beschaving. Met “Stilt” brengt Lankmoed muzikaal totaalcabaret.

Kaarten à € 15,- zijn verkrijgbaar via www.de-smeltkroes.nl, op de dag van de voorstelling is het mogelijk telefonisch te reserveren via 0031 495-593219

Powered by Blog Grabber