Lezing De Groote Oorlog

Op uitnodiging van Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ spreekt de voorzitter van de Maaseikse Heemkundekring, Jos Henckens, op maandag 28 april over de Eerste Wereldoorlog in onze contreien. Dit…Lezing De Groote Oorlog

24-04-2014 13:42 – Ingezonden door Redactie

Op uitnodiging van Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ spreekt de voorzitter van de Maaseikse Heemkundekring, Jos Henckens, op maandag 28 april over de Eerste Wereldoorlog in onze contreien. Dit gaat door in ‘De Borgh’ in Budel om 20 uur.

We staan op een zucht van een eeuwdrama. ’14-’18 staat in ons geheugen gegrift als de Groote Oorlog. Waarom spreken we over een wereldoorlog? Door welke mechanismen en dieperliggende oorzaken kwam deze oorlog op gang? De gevolgen op lange termijn waren veel dramatischer. De beide Limburgen zijn relatief beperkt geraakt door de oorlog. Jos Henckens is geboren in Geistingen in 1962 en licentiaat in de Moderne Geschiedenis aan de KU Leuven. Hij werkt als leraar Geschiedenis aan het Koninklijk Atheneum van Overpelt. Verder is hij voorzitter van de Pater Sangerskring (Heemkundekring) in Maaseik. Aldaar is hij onder meer betrokken bij de Nacht van de Geschiedenis en bij de organisatie van het Van Eyckjaar 2014. De inkom is gratis voor leden, niet-leden betalen 2,50 euro. De Borgh is gelegen aan de Dr. A. Mathijsenstraat 15 in Budel.

Powered by Blog Grabber