Lintjesregen 2014: Marie Beenackers

Tien inwoners van de gemeente Cranendonck kregen donderdag en vrijdag uit handen van burgemeester Marga Vermue een lintje vanwege hun verdiensten voor de samenleving.Lintjesregen 2014: Marie Beenackers

28-04-2014 11:28 – Ingezonden door Redactie

Mevrouw Marie Beenackers – van Poppel is in Maarheeze geen onbekende. Al sinds 1985 zet zij zich dagelijks in voor de medemens. Zo is Marie vrijwilliger bij diverse dorpsevenementen. Hierbij maakt ze foto’s, stuurt deze naar de plaatselijke kranten of verblijdt mensen uit de gemeente die op deze foto staan hiermee. Ook stuurt ze dorpsbewoners een kaartje bij verjaardagen. Daarnaast is mevrouw Beenackers ook al sinds 1985 vrijwilliger bij het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN). Hierbij is zij onder andere natuurgids voor de schoolkinderen.

Verschillende collectes kunnen al sinds 1992 op haar rekenen. Ze coördineert, organiseert en zorgt dat alles vlekkeloos verloopt. Daarnaast collecteert ze zelf ook voor de Nierstichting, Astmafonds en Amnesty International. 

Sinds 1995 is Marie ondersteuner van diverse dorpsgenoten. Zij begeleidt en verzorgt het vervoer van een blinde man en ze doet boodschappen voor diverse mensen. Daarnaast helpt ze namens VluchtelingenWerk Cranendonck diverse allochtonen dorpsbewoners met het inburgeren en met de Nederlandse taal.  De kern Maarheeze heeft in Marie sinds 2006 een actief lid van de Dorpsraad. Sinds 2006 heeft ze ook een plek in de gemeenteraad van Cranendonck waarbij ze zich altijd even actief inzet voor háár gemeente. Gezien haar jarenlange vrijwillige inzet voor de samenleving, buurtcohesie, natuur en geldinzameling voor goede doelen, wordt mevrouw Beenackers – van Poppel tijdens de Algemene Gelegenheid 2014 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Powered by Blog Grabber