Lintjesregen 2014: Tonny Rutten

Tien inwoners van de gemeente Cranendonck kregen donderdag en vrijdag uit handen van burgemeester Marga Vermue een lintje vanwege hun verdiensten voor de samenleving.Lintjesregen 2014: Tonny Rutten

28-04-2014 11:32 – Ingezonden door Redactie

onny Rutten is binnen de Cranendonckse schutterijwereld geen onbekende. Hij is al ruim 50 jaar lid van Schutterij St. Nicolaas & St. Antonius uit Budel. Een lid waar altijd een beroep op kan worden gedaan en die klaar staat om te helpen waar nodig. 

De heer Rutten is niet alleen maar lid. In de periode van 1995 tot en met 2013 was hij voorzitter van deze vereniging. Hij stelde de agenda’s voor de vergaderingen op, leidde deze en hij was altijd aanwezig bij besprekingen die extern plaats vonden. Hij is ook actief op allerlei andere terreinen. Zo geeft hij sinds 1995 exercitietrainingen waarbij wordt geoefend op bijvoorbeeld marcheren en het opvolgen van commando’s. Tijdens de optochten is Tonny commandant waarbij hij ervoor zorgt dat alles gelijk en volgens afspraak gaat. Wedstrijden zijn de heer Rutten niet vreemd. Hij was van 1993 tot 2013 actief als laatste schutter van het eerste zestal tijdens wedstrijden namens de schutterij. Een andere belangrijke activiteit van de heer Tonny Rutten is het organiseren van het evenement Koning der Koningen. Van dit evenement, wat sinds 1997 bestaat, is hij medeoprichter. Het Koning der Koningen is een jaarlijks terugkerend verbroederingsfestijn waaraan circa 30 schutterijen en gilden uit de verre omgeving meedoen.  Gezien zijn jarenlange vrijwillige inzet voor de (lokale) samenleving en het stimuleren van anderen hierbij, is de heer Tonny Rutten tijdens de Algemene Gelegenheid 2014 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

 

Powered by Blog Grabber