Mannenkoor en gilde Maarheeze naar Hoofdliedendag

Afgelopen zaterdag werd in Den Bosch de jaarlijkse Hoofdliedendag georganiseerd voor de besturen van de gilden aangesloten bij de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden. Elk jaar mag een gilde van…Mannenkoor en gilde Maarheeze naar Hoofdliedendag

23-10-2017 12:11 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen zaterdag werd in Den Bosch de jaarlijkse Hoofdliedendag georganiseerd voor de besturen van de gilden aangesloten bij de Noordbrabantse Federatie van Schuttersgilden. Elk jaar mag een gilde van een van de 6 Kringen van de Federatie de viering in de St. Jan, waarmee deze dag traditiegetrouw start, verzorgen. Dit jaar is gilde St. Joris – St. Barbara Maarheeze verzocht hun bijdrage te leveren. Hoofdcelebrant was hulpbisschop van Den Bosch Mgr. Mutsaerts. Pastoor Sip van de H. Cornelius parochie (Cranendonck) was de concelebrant. De zang werd verzorgd door het mannenkoor van de H. Gertrudiskerk te Maarheeze onder leiding van Maurice Bessems en begeleid door organiste Carmen Cozmanciuc. Na afloop van de mis werd door het gilde een vendelgroet gebracht op de Parade. Het Maarheezer mannenkoor en gilde lieten hun visitekaartje achter. Na de koffie en een Bossche Bol in het provinciehuis vertrok men weer per bus richting Maarheeze waar in het gildehuis gezamenlijk de lunch werd gebruikt. Koor en gilde kunnen terugzien op een geslaagde dag. Het gilde bedankt het mannenkoor voor hun geweldige bijdrage aan deze Hoofdliedendag 2017. Zie voor meer foto’s van deze dag www.gildemaarheeze.nl

Powered by Blog Grabber