‘Mijn korte ritten’

Ga jij ook wel eens met de auto naar de bakker, voor slechts één brood en vier pistolets? Of naar vrienden of familie, maar enkele kilometers verderop?‘Mijn korte ritten’

08-05-2014 11:43 – Ingezonden door Redactie

Ga jij ook wel eens met de auto naar de bakker, voor slechts één brood en vier pistolets? Of naar vrienden of familie, maar enkele kilometers verderop? Je bent niet alleen: een Vlaming legt per jaar gemiddeld 450 kilometer af aan korte autoritten (<5 km). Terwijl stappen of fietsen veel leuker is en ook nog beter voor je gezondheid, het milieu en/of de portemonnee.
Om mensen uit te dagen om een maand lang korte ritten te voet of met de fiets af te leggen werd ‘Mijn korte ritten’ in het leven geroepen. De campagne liep van 211 maart tot 21 april.

Zoals elk jaar engageerde het personeel van de gemeente zich om voor zoveel mogelijk korte ritten de auto te laten staan. 24 personeelsleden namen deel aan de campagne. Samen legden ze 4648,70 km af met de fiets of te voet in plaats van met de auto. Dit betekent een besparing van 715 kg CO2 en 93 gr fijn stof. Meer info: www.mijnkorteritten.be. Doe jij volgend jaar ook mee?

Powered by Blog Grabber