Neerpelt krijgt G-Sportcentrum

Om G-Sport te promoten heeft de Vlaamse Overheid vorige week de nodige subsidies vrijgegeven om het provinciaal Sportcentrum Dommelhof in Neerpelt uit te breiden tot een G-sportcentrum.Neerpelt krijgt G-Sportcentrum

04-05-2014 15:15 – Ingezonden door Redactie

Om G-Sport te promoten heeft de Vlaamse Overheid vorige week de nodige subsidies vrijgegeven om het provinciaal Sportcentrum Dommelhof in Neerpelt uit te breiden tot een G-sportcentrum. G-sporten richten zich op mensen met een beperking. In het sportcentrum Dommelhof zal o.a. een nieuwe fitnessruimte voorzien worden, aangepast voor de G-sporters. Doel is om gehandicapten nog meer aan te zetten tot bewegen, wat niet enkel goed is voor de gezondheid en de fysiek maar ook het sociale leven bevorderd.

De verbouwing van Sportcentrum Dommelhof zal zeker nog een feit worden tijdens dit legislatuur van het provinciebestuur. Om het project voor het G-sportcentrum tot in de puntjes te plannen zal het gemeentebestuur van Neerpelt samenwerken met diverse partners waaronder het bestuur van vzw Revalidatie en MS centrum van Overpelt. En ook vzw To Walk Again van BV Marc Herremans zal aangesproken worden om ideeën uit te wisselen. De huidige fitnessruimte zal uitgebreid en aangepast worden aan de G-sporters. Ook zullen er ruimere kleedkamers voorzien worden en worden de bestaande kleedkamers aangepast. Dit door bijvoorbeeld de deuropeningen breder te maken of een klapstoeltje te voorzien in de doucheruimte waardoor o.a. rolstoelpatiënten zich gemakkelijk kunnen douchen. Daarnaast zal het verblijfsgebouw van het Dommelhof rolstoelvriendelijk gemaakt worden, waardoor sportkampen voor personen met een beperking mogelijk zullen zijn. In de toekomst wordt er tevens een zorgprogramma ontwikkeld dat zich richt op hartpatiënten, handbikers, mensen met rugklachten en personen met een algemene beperking en zullen er fitnessmomenten komen voor mensen met kanker.

Powered by Blog Grabber