Neerpelt stapt naar Brazilië!

Je wil meer bewegen, maar je hebt geen tijd of zin om te sporten? Het recept voor een goede gezondheid, meer energie en minder stress is eenvoudig: meer stappen zetten!Neerpelt stapt naar Brazilië!

19-05-2014 12:15 – Ingezonden door Redactie

Je wil meer bewegen, maar je hebt geen tijd of zin om te sporten? Het recept voor een goede gezondheid, meer energie en minder stress is eenvoudig: meer stappen zetten! Een volwassen Vlaming zet gemiddeld 6000 stappen per dag, terwijl dit er eigenlijk 10.000 zouden moeten zijn. Voor 65-plussers zijn 8000 stappen per dag aanbevolen. Met een stappenteller kan je makkelijk je stappen registreren.

Virtueel op weg naar Brazilië
Van 16 mei tot 16 juni stappen we met alle Neerpeltenaren virtueel richting Brazilië, net op tijd om onze Rode Duivels aan te moedigen op het wereldkampioenschap voetbal. Onze virtuele reis naar Brazilië zal duidelijk maken hoe het gesteld is met de gezondheid van de “12de man”.

Stap met ons mee richting de overwinning
De gemeente die na 1 maand de meeste stappen heeft gezet en de gemeente die tijdens de wedstrijd de meeste vooruitgang boekte, vallen in de prijzen. Wil jij onze gemeente naar de overwinning leiden? Surf dan naar www.10000stappen.be en registreer je op de online registratietool. Geef elke dag het aantal stappen in dat je gezet hebt. De stappenregistratietool toont op een wereldkaart hoeveel kilometer onze gemeente al heeft afgelegd en hoe dicht we Brazilië naderen.

Volg alles op de voet!
Daarnaast krijg je ook beweegtips per mail. Via deze tool en de Facebook-pagina van 10.000 stappen (www.facebook.com/10000stappen) kan je op de voet volgen welke gemeente aan de leiding staat. Als je deelneemt aan de “10.000-stappenclash”, voel je je meteen een stuk gezonder en energieker. Stappentellerspakketten van 10.000 stappen zijn te koop bij de apotheker of het ziekenfonds. De “10.000-stappenclash” is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en de Vlaamse Logo’s in samenwerking met het Vlaams Apothekersnetwerk (VAN) en ziekenfondsen. Meer beweegtips nodig voor een actief leven? Neem een kijkje op www.10000stappen.be.

 

Powered by Blog Grabber