Neerpelt tekent Fair Trade-resolutie

Neerpelt gaat ervoor! Onze gemeente gaat het engagement aan de titel van FairTradeGemeente in de wacht te slepen. Dit wil zeggen dat het gemeentebestuur én de inwoners eerlijke handel een warm hart toedragen…Neerpelt tekent Fair Trade-resolutie

28-04-2014 11:30 – Ingezonden door Redactie

Neerpelt gaat ervoor! Onze gemeente gaat het engagement aan de titel van FairTradeGemeente in de wacht te slepen. Dit wil zeggen dat het gemeentebestuur én de inwoners eerlijke handel een warm hart toedragen en er ook effectief werk van maken. Hiermee wil de gemeente op een heel concrete manier bijdragen aan een waardig bestaan voor de kleine boer in het Zuiden en de duurzame producent in het Noorden. De campagne FairTradeGemeente is een nationaal samenwerkingsverband tussen Max Havelaar, Vredeseilanden, Oxfam-Wereldwinkels en 11.11.11.

 Om de titel van FairTradeGemeente binnen te halen moet de gemeente voldoen aan zes criteria. Het eerste criterium houdt in dat het gemeentebestuur een resolutie goedkeurt die Fair Trade steunt en beslist om minstens twee fairtradeproducten, zoals koffie en fruitsap, aan te kopen voor onder meer vergaderingen en recepties. Bovendien promoot de gemeente op regelmatige basis het bewustzijn rond Fair Trade via haar communicatiekanalen.  

De gemeente Neerpelt neemt bij Oxfam wereldwinkel koffie, fruitsap en wijnen af voor vergaderingen en recepties en tracht via haar communicatie het bewustzijn rond eerlijke handel te vergroten. Op vrijdag 18 april 2014 werd de Fair Trade resolutie ondertekend door onze burgemeester. Het sluitstuk van criterium 1.

De Neerpeltse Fair Trade trekkersgroep ondersteunt en coördineert de initiatieven rond eerlijke handel en ijvert er mee voor om voor Neerpelt de titel van FairTradeGemeente binnen te halen. Wie graag samen met de trekkersgroep wil strijden voor eerlijke handel kan contact opnemen met beleidsmedewerker Greet Sleurs (011 79 02 13 of greet.sleurs@neerpelt.be).
Op de foto: Op vrijdag 18 april 2014 werd de Fair Trade resolutie ondertekend door burgemeester Raf Drieskens.

Powered by Blog Grabber