Neos ontvangt gastspreker Katrien Ryserhove

Op donderdag 12 oktober nam Neos de start van haar drie geplande lezingen in haar nieuw jaarprogramma met als gastspreker Katrien Ryserhove. Zij gaf haar lezing met als onderwerp ‘En God schiep de vrouw, toch?’  Neos ontvangt gastspreker Katrien Ryserhove

23-10-2017 12:17 – Ingezonden door Redactie

Op donderdag 12 oktober nam Neos de start van haar drie geplande lezingen in haar nieuw jaarprogramma met als gastspreker Katrien Ryserhove. Zij gaf haar lezing met als onderwerp ‘En God schiep de vrouw, toch?’  
De gastspreker Katrien Ryserhove, woonachtig in het verre Nevele, is vooral bekend als auteur van fictie- en non-fictie verhalen,theatermaker en film producer. De VRT zond oa. een vervolgreeks, “De Bossen van Vlaanderen”, uit gebaseerd op haar boeken en film. In haar lezing gaf ze een goede historische schets tot heden van het wisselend beeld dat het bestuur, de religie en de gemeenschap hadden van de vrouw, maar ook van de man. Ze beschreef de verschillen en gelijkenissen tussen vrouwen en mannen,  de valkuilen voor het onbegrip tussen beide seksen inclusief  waardevolle raadgevingen als oplossing hiervoor. Een zinvolle middag zelfs voor gevorderde leeftijdgenoten! De eerstvolgende lezing op 5 december wordt gegeven door topper Ivan de Vadder, bekende politieke VRT journalist, die een doekje zal lichten hoe het er juist in de Wetstraat aan toe gaat. Ook niet- Neos leden zijn van harte welkom op deze lezing.

Powered by Blog Grabber