Netflix

Daar staat het: Netflix. Ik heb me per ongeluk geabonneerd op Netflix. Een proefabonnement van een maand moest ik eerst. Daarna kon ik me nog loskoppelen of een echt abonnement nemen. Ik dacht, laat ik het eens proberen, ik ben zo’n slechte slaper, dan kan ik ten minste ’s nachts op tv films en series…Netflix

15-03-2018 14:21 – ’t Vlees is zwak

Daar staat het: Netflix. Ik heb me per ongeluk geabonneerd op Netflix. Een proefabonnement van een maand moest ik eerst. Daarna kon ik me nog loskoppelen of een echt abonnement nemen. Ik dacht, laat ik het eens proberen, ik ben zo’n slechte slaper, dan kan ik ten minste ’s nachts op tv films en series kijken, i.p.v. naar Air Crash Investigations en die ellendige dokter Oz of die stomme Amerikaanse producties over trouwerijen. Gedààn. Netflix! Maar toen begon pas de echte ellende. Mijn tv was niet toegerust met een vaste Netflixaansluiting of zo. Te oud, tegenwoordig moet je om de 4 jaar een nieuwe TV, wil je bij de moderne tijd horen. Ik had gewoon een TV van tien jaar oud. Zoon en schoonzoon kwamen te hulp en kochten twee kastjes, een voor tv in de huiskamer en een waar ik hem het meeste nodig had, op de slaapkamer. Daarna kon ik met mijn smartphone alles regelen. Daar kwam mijn zoon nog expres een paar uur voor terug om dat uit te leggen aan zijn oude, digibetische moeder, geboren ergens in het midden van de vorige eeuw, een analoog, armzalig wezen, dat behoefte had aan digitale uitleg, doorspekt met eenvoudig te begrijpen terminologie en wat kalmerende vloekjes uit de zeventiger jaren. Dat is nu ongeveer anderhalve week geleden, zeg twee weken als u dit leest. Sindsdien ben ik verslaafd. Ik kijk ’s nachts, de ene serie na de andere zolang ik kan. Nu wil ik niet meer slapen. Soms val ik toch in slaap en draait de serie door. Soms slaap ik wel bijna twee afleveringen. Dan moet ik alles weer terugdraaien en –halen maar dat is nog een heel gepruts met de smartphone. Dan klik ik weer te snel en zit ik opeens in een andere serie. ‘ Verder kijken voor Guus? ‘ Verschijnt er dan op het scherm. En dan zeg ik ja, maar dat helpt niet want ik moet dan ergens op klikken. Twee nachten geleden draaide ik zo’n spannende serie af dat ik tot 3 uur ’s nachts lag te kijken. Toen sliep ik zowat en toch wilde ik nog kijken. Ik werd na een uur wakker en de serie stond nog aan, maar verder, ongeveer twee afleveringen. Ik blij dat ik wakker was geworden. Zette de afleveringen terug en begon weer. Ik keek tot 5 uur en dacht, oei, nou moet ik toch nog even gaan slapen anders ben ik morgen niks waard. Ik zette alles af en deed mijn ogen dicht. Maar ik kon niet slapen, ik wilde weten hoe het verder ging met die vreselijke, maar knappe moordenaar en die slimme en beeldschone inspecteur die hem meteen in de smiezen had. In het eerste seizoen reeds. Ik ben nu in die serie bezig met seizoen 4, aflevering 5 en ik kan niet wachten om verder te kijken. Ik mag van mezelf eigenlijk alleen ’s nachts kijken maar als er op de gewone tv niks is, mag dat al vanaf 8 uur. Na het eten eigenlijk. Ik ben nu helemaal verslaafd en dit loopt vast verkeerd af met mij. Geen sprake van dat ik het abonnement opzeg. Ten eerste kan ik dat niet, snap ik niet en ten tweede, wat moet ik dan ’s nachts gaan doen? Lig ik me te vervelen met Sturm der Liebe of nog erger. Hoewel, iets ergers is er niet. Ik zet wel altijd het geluid uit, voor de honden. Ik kijk altijd zonder geluid. Ook praatprogramma’s. Dat vind ik leuk om te raden waar ze het over hebben. Soms zet ik de ondertiteling aan maar die loopt altijd achter in live-programma’s; Dan wordt het echt een hele puzzel. Dat vond ik vroeger toch altijd leuk; maar dat was vroeger, vroeger was voor Netflix, toen ik nog gewoon mijzelf was en niet een serie-junkie. Mocht u overwegen om ook Netflix aan te schaffen dan mag dit stukje hierbij een richtlijn zijn. Over 3 maanden schat ik, dat ik mijzelf opgeef voor een praatgroep voor Netflix verslaafden, een avond beginnend in het parochiehuis met een kopje koffie en bekentenissen en uren later eindigend met het gezamenlijk bekijken van een geheel nieuwe Netflixserie.

Powered by Blog Grabber