Nieuwe jeugdroman ‘Dodendraad’

Op maandagmiddag 14 april zal een bijzondere nieuwe jeugdroman van auteur Hans Kuyper gepresenteerd worden bij de reconstructie van de beruchte ‘Dodendraad’ op de grens bij Budel.Nieuwe jeugdroman ‘Dodendraad’

13-04-2014 17:15 – Ingezonden door Redactie

Op maandagmiddag 14 april zal een bijzondere nieuwe jeugdroman van auteur Hans Kuyper gepresenteerd worden bij de reconstructie van de beruchte ‘Dodendraad’ op de grens bij Budel. Het boek, dat Achter de draad heet, speelt zich af in 1916 aan de Belgisch-Nederlandse grens. Hoewel de locaties deels verzonnen zijn, heeft de auteur zich bij het schrijven in het bijzonder laten inspireren door de streek tussen Budel en Hamont-Achel. Ook abdij de ‘Achelse Kluis’ speelt een belangrijke rol, ook al heet die in het boek de ‘Montse Kluis’.

Vorig jaar tijdens het bezoek van Hans Kuper aan de Bibliotheek van Cranendonck ontstond het idee Achter de draad te presenteren op de plaats waar het werk voor een groot deel ontstaan is. Op initiatief van de bibliotheek en Uitgeverij Leopold zal het eerste exemplaar worden overhandigd aan Jules Cox, achterneef van Eugène Cox die in 1917 aan de Draad werd gedood. Er zijn ook exemplaren voor leerlingen van basisschool De Wereldwijzer uit Budel-Schoot, die bij maandag de presentatie bij Den Draad (vanaf 13 uur) aanwezig zullen zijn.

Powered by Blog Grabber