Nordic Walking en Sportief Wandelen

In de week van 19 t/m 26 april wordt de Nationale Sportweek gehouden. Deze wordt dit jaar officieel geopend in Roermond en staat in het teken van sporten en bewegen met activiteiten voor jong en oud.Nordic Walking en Sportief Wandelen

19-04-2014 14:30 – Ingezonden door Redactie

In de week van 19 t/m 26 april wordt de Nationale Sportweek gehouden. Deze wordt dit jaar officieel geopend in Roermond en staat in het teken van sporten en bewegen met activiteiten voor jong en oud. De Bergrunners biedt in dit kader alle geïnteresseerde  sporters gratis enkele opfrislessen of kennismakingslessen aan. Op dinsdag 22 en 29 april en op donderdag 24 april en 1 mei is er gelegenheid om opfrislessen en kennismakingslessen te volgen voor Nordic Walking en Sportief wandelen. Op beide dagen is dat mogelijk van 9.00 – 10.15 uur en van 18.45 – 20.00 uur. De startplaats is ongeveer 400 meter vanaf Berg 20 aan het einde van de verharde weg Berg. Heb je geen Nordic Walking stokken geef dat eerst door dan zorgen wij voor stokken. Voor beide sporten bestaan de kennismakingslessen uit een warming- up, een kern met o.a. gevarieerde opdrachten, om tenslotte af te sluiten met een cooling- down. Wandelen is goed  voor o.a.- Vermindert kans op ALZHEIMER met 50%, – De helft minder kans op VERKOUDHEID, – Goed voor uw MENTALE GEZONDHEID u loopt de spanning er uit, – U traint uw EVENWICHT en voorkomt vallen, – Betere gezondheid van het HART, – Uw LONGEN en ADEMHALINGSSPIEREN blijven in conditie, – Bevordert de SPIJSVERTERING, – Sterkere BOTTEN minder risico op osteoporose, – Gezondere BLOEDDRUK en CHOLESTEROL, – Verhoogt de STOFWISSELING dus voorkomt en bestrijd overgewicht en versterkt uw BEENSPIEREN. Dit alles samengevat, wandelen is heel goed om je lichaam in goede conditie te brengen en te houden. In deze twee weken is het ook mogelijk om de hardlooptrainingen te bezoeken, kijk hiervoor naar de trainingstijden op de site. Voor eventuele informatie Tel: 0495492030 en alle andere info: www.bergrunners-budel.nl Foto: Groep Nordic Walkers met rekoefeningen
  

Powered by Blog Grabber