Onderhoud voetbalvelden

Nu de netten na een druk bijgewoonde benefietmatch voor de laatste keer dit seizoen getrild hebben op de Siggert, is het tijd voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt van de voetbalvelden.Onderhoud voetbalvelden

09-05-2014 14:34 – Ingezonden door Redactie

Nu de netten na een druk bijgewoonde benefietmatch voor de laatste keer dit seizoen getrild hebben op de Siggert, is het tijd voor de jaarlijkse onderhoudsbeurt van de voetbalvelden. Tijdens de voorbije zachte en droge wintermaanden heeft het gras veel minder te lijden gehad dan tijdens de voorgaande seizoenen en zijn er dus minder bewerkingen noodzakelijk om de grasmat weer in optimale omstandigheden af te leveren voor de start van het nieuwe voetbalseizoen.

Wat houdt een dergelijk onderhoud eigenlijk in?
Vooreerst worden de graszoden op alle terreinen uitgekamd, of ‘geverticuteerd’ zoals dat in vakjargon heet. Dan wordt de verdichte bodem losgemaakt door te prikken (of ‘vertidraineren’) en daarna bestrooid met schraal zand, om op die manier de waterdoorlaatbaarheid te bevorderen en de graswortelgroei te stimuleren. Vervolgens worden de vertrappelde kale plekken op de verschillende terreinen, en bij uitstek in de doelzones, doorgezaaid of zelfs heringezaaid.

Begin juni, na de Euro-cup op de terreinen van KFC Hamont 99 en na afloop van de eindronde voor Excelsior Hamont, zullen ook de terreinen van deze voetbalclubs gelijkaardige onderhoudsbehandelingen krijgen.

Powered by Blog Grabber