Onze buurt? Net iets netter en veiliger!

Van de zomer van 2007 tot eind december 2010 deed de organisatie RIMO Limburg vzw, samen met de bewoners van het Look, de gemeente, de politie en het Kempisch Tehuis onder meer een aantal acties rond sluikstorten,…Onze buurt? Net iets netter en veiliger!

12-05-2014 11:17 – Ingezonden door Redactie

Van de zomer van 2007 tot eind december 2010 deed de organisatie RIMO Limburg vzw, samen met de bewoners van het Look, de gemeente, de politie en het Kempisch Tehuis onder meer een aantal acties rond sluikstorten, zwerfvuil, hondenpoep en trager verkeer. Daarnaast werd ook het project rond de pleinverzorgers opgestart.
De bedoeling van deze acties was de medewerking van de bewoners in de buurt en hun verantwoordelijkheidsgevoel te verhogen en sociale netwerken tussen bewoners te stimuleren. De acties hebben zichtbaar resultaat opgeleverd! Het Look werd effectief ‘net iets netter’ , er kwam meer respect voor de omgeving en er werd rustiger en veiliger gereden.
Wie regelmatig op het Look komt is ze ongetwijfeld al vaak tegen gekomen, de pleinverzorgers van het Look. Deze pleinverzorgers zetten zich niet alleen vrijwillig in om samen met de groendienst van de gemeente de wijk er picobello te laten uitzien. De pleinverzorgers zijn bovendien de echte aanspreekpunten voor moeilijkheden in de wijk en op het plein. Geniet jij ook van het resultaat van hun werk? Laat dit dan zeker aan hen weten met een gemeend ‘Dankjewel’.

 
Heel wat aandachtspunten van het project ‘Wonen op het Look’ zijn ook erg nuttig voor andere wijken. We sommen ze hier even op. Onze buurt? Net iets netter! Zwerfvuil en hondenpoep kunnen voor heel wat ergernis zorgen bij de bewoners van de omgeving. Dit draagt bij tot onbehagen en een minder mooie uitstraling van een wijk. Laat afval niet rondslingeren. Deponeer dit in de vuilnisbak of neem het mee naar huis. Aan de hondeneigenaars vragen we altijd hondenpoepzakjes bij te hebben zodat je hondenpoep meteen kan opruimen. Op deze manier kunnen we allen gebruik maken van een aantrekkelijke pleintjes en propere sportterreinen tijdens de vakantie.

Ik rij met stijl! Rustig, hoffelijk en veilig.
Centrale pleintjes in een buurt nodigen uit tot het ontmoeten van jong en oud. In dit plaatje moet ook verkeersveiligheid zijn plaats krijgen. Veel Neerpeltenaren hebben al een rustige, hoffelijke en veilige rijstijl. Omdat het altijd beter kan, willen we iedereen bewust doen nadenken over zijn of haar rijgedrag en 3 gewenste ‘rijstijlen’ extra in de verf zetten.
– Rustig rijden: ik hou me aan de toegelaten snelheid en rijd voorzichtig in de bochten.
– Hoffelijk rijden: ik geef voorrang aan rechts en ben attent als er auto’s op de rijweg geparkeerd staan.
– Veilig rijden: ik hou rekening met weggebruikers zoals fietsers en voetgangers, maar vooral kinderen.
Voeder de vogels liever niet op het openbaar domein.

Vogels voederen mag dan wel leuk zijn, toch doe je het beter niet.
In de vrije natuur zoeken vogels zelf hun kostje bij elkaar. Daardoor blijven ze fit en krijgen ze gevarieerd en gezond voedsel. Een overaanbod aan voedsel trekt bovendien extra veel vogels aan en die zorgen dan weer voor overlast. Ook trekt het voedseloverschot ongedierte aan. We willen alle inwoners alvast bedanken voor hun blijvende medewerking. Het is belangrijk dat we deze inspanning samen volhouden. Zo blijven buurtpleintjes en omliggende straten een fijne en veilige plek om te wonen. We wensen je een warme en aangename zomer!

Powered by Blog Grabber