Peltr Blond vindt gretig aftrek

Het onlangs gelanceerde speciaalbier Peltr Blond vindt gretig aftrek in de regio. De eerste 1500 liter was na drie weken praktisch uitverkocht, zegt Karel Geenen. Hij is een van de vier schoonbroers achter…Peltr Blond vindt gretig aftrek

19-04-2014 10:40 – Ingezonden door Redactie

Het onlangs gelanceerde speciaalbier Peltr Blond vindt gretig aftrek in de regio. De eerste 1500 liter was na drie weken praktisch uitverkocht, zegt Karel Geenen. Hij is een van de vier schoonbroers achter het gloednieuwe biertje.
Als een nieuw product op de markt gebracht wordt, is het altijd de vraag of het zal aanslaan. Van Peltr Blond, een blond speciaalbier met zeven procent alcohol, mag gezegd worden dat dat gelukt is.
Eind januari werd het bier officieel voorgesteld aan de burgemeesters van Neerpelt en Overpelt. Dat zijn de gemeenten waar de vier schoonbroers van afkomstig zijn. “De verkoop is ver boven verwachting”, zegt Geenen. “De eerste 1500 liter was na drie weken praktisch uitverkocht. Aangezien we dit niet hadden verwacht, hebben we dus een flinke tijd droog gestaan.”
Dat hadden ze liever voorkomen. “Maar hier hebben we uit geleerd. En het is ook een goed teken. Liever een keer zonder dan een overschot omdat het niet gesmaakt wordt.”
Toen de vier schoonbroers begin vorig jaar een bierproeverij aan huis hadden, ontstond het idee om een eigen bier op de markt te brengen. “Al reeds vele jaren drinken we op zeer regelmatige basis blonde speciaalbiertjes”, zegt Geenen. Met die ervaring op zak begonnen ze te experimenteren. “Enerzijds moest het een blond speciaalbier worden wat door veel mensen gesmaakt kon worden en anderzijds moest het bier te herkennen zijn tussen de vele verschillende soorten.”
Daarin denkt Geenen geslaagd te zijn. “Door de krachtige hoppen creëren we een unieke smaak. De Peltr is een uniek biertje geworden dat men zeker zal herkennen. Het alcoholpercentage van zeven procent zorgt ervoor dat je er meer dan één kunt drinken. Echter was het ook niet de bedoeling om er een doordrinker van te maken, want men drinkt Peltr voor de beleving en smaak.”
De volgende stap is het bier ook in de horecazaken aan te bieden. Daarna willen de schoonbroers nog een bier op de markt brengen. “Wanneer is voorlopig nog een goed bewaard geheim.”

Op de foto: De schoonbroers Yves Duijsters, Rik Boons, Mark Aerts en Karel Geenen.

Powered by Blog Grabber