SJG Weert verruimt de bezoektijden

SJG Weert verruimt de bezoektijden van de verpleegafdelingen. Hiermee geeft het ziekenhuis gehoor aan de vraag van bezoekers en de Cliëntenraad. Afgelopen maanden heeft er al een proef plaatsgevonden en…SJG Weert verruimt de bezoektijden

23-10-2017 12:11 – Ingezonden door Redactie

SJG Weert verruimt de bezoektijden van de verpleegafdelingen. Hiermee geeft het ziekenhuis gehoor aan de vraag van bezoekers en de Cliëntenraad. Afgelopen maanden heeft er al een proef plaatsgevonden en de ervaringen van patiënten en bezoekers zijn dermate positief dat is besloten om de ruimere toegangstijden blijvend in te voeren. De openingstijden zijn nu van 15.00-19.30 uur. Patiënten geven aan het fijn te vinden om doorlopend bezoek te kunnen ontvangen, omdat het zo de dag een beetje breekt.  Voor bezoekers is het prettig dat ze niet meer op gespreide momenten naar het ziekenhuis hoeven. Patiënten geven wel aan dat ze het minder prettig vinden om tijdens het eten – tussen 17.00 en 18.00 uur – bezoek te ontvangen. SJG Weert zal dit zoveel mogelijk aan de bezoekers laten weten zodat zij hier rekening mee kunnen houden. Om de rust en privacy van de patiënten te waarborgen, zijn maximaal twee bezoekers aan het bed toegestaan en worden zij verzocht om de lengte van een bezoek tot een half uur te beperken.
De verpleegafdelingen van SJG Weert worden de komende jaren vernieuwd, maar dat heeft tijd nodig. Theo Goertz: “Nu hebben we nog een ruim aantal driepersoonskamers, maar na de renovatie kennen we alleen nog maar twee- en eenpersoonskamers en dat zal zeker effect hebben op de regels voor bezoek. Tot die tijd moeten we streng zijn in het belang van onze patiënten, maar we hopen dat we hiermee toch een beetje tegemoet hebben kunnen komen aan de wensen van de bezoekers.” Als patiënten meer dan 2 bezoekers tegelijk willen ontvangen, kan dit in het restaurant of in de zitruimte op de 1e etage.
Afwijkende bezoektijden voor Special Care en Vrouw-Moeder-Kind Centrum
De verruiming van de bezoektijden geldt voor de 3e en 4e etage. Voor het Vrouw-Moeder-Kindcentrum (VMK) en de Special Care blijven de bezoektijden uit oogpunt van rust en privacy ongewijzigd. Het VMK is dagelijks toegankelijk tussen 11.00-11.30, 15.00-16.30 en 18.00-19.30 uur. De couveuseafdeling van 11.00-11.30, 16.00-16.30 en 19.00-19.30 uur. Ouders zijn altijd welkom. De bezoektijden van de Special Care: 13.30-14.00 uur (weekend en feestdagen tot 14.30 uur) en 18.30-19.30 uur.     
Meer informatie is terug te lezen op www.sjgweert.nl/bezoekers/bezoektijden

Powered by Blog Grabber