Start info-campagne Huis van het Kind

Het stadsbestuur van Hamont-Achel start met een opmerkelijke informatiecampagne over de voortgang van het Huis van het Kind. De campagne trapt af met een prachtig filmpje en een oproep aan de inwoners om hun ideeën te delen.Start info-campagne Huis van het Kind

07-05-2014 09:18 – Ingezonden door Redactie

Het stadsbestuur van Hamont-Achel start met een opmerkelijke informatiecampagne over de voortgang van het Huis van het Kind. De campagne trapt af met een prachtig filmpje en een oproep aan de inwoners om hun ideeën te delen. Deze nieuwe manier van communiceren past binnen de visie van het stadsbestuur om te evolueren van een informerende overheid naar een converserende overheid. Zo zullen burgers in de toekomst nog nauwer betrokken worden bij grotere infrastructuurwerken.

De timing voor de lancering van de informatiecampagne is niet toevallig. De bouw van Het Huis van het Kind in het Stadspark gaat immers een nieuwe fase in. In mei wordt de ontwerper aangesteld die de plannen verder vorm zal geven. De opening van het Huis van het Kind is gepland in het najaar van 2016. Veronique Vos, coördinator Huis van het Kind: “Een lokale overheid moet meer dan ooit op een laagdrempelige manier met haar burgers in dialoog gaan. Niet met ambtelijke taal maar met beelden en informatie op maat. Duidelijk, correct, open en aantrekkelijk”, aldus Vos. “We zijn er immers voor alle burgers van onze gemeente en we willen zoveel mogelijk burgers bereiken. Van 0 tot 100 jaar, zeg maar. En uiteraard blijven we onze inwoners ook verder informeren via de reeds bestaande kanalen zoals De Belleman.”

Inwoners die graag ambassadeur willen worden van het Huis van het Kind en hun ideeën hierover kwijt willen, kunnen mailen naar ikbouwmee@hamont-achel.be of zich aanmelden op het stadhuis van Hamont-Achel en vragen naar Veronique Vos, coördinator Huis van het Kind. Het filmpje zal te zien zijn op de gemeentelijke website (www.hamont-achel.be) en zal ook via de sociale media en per e-mail verspreid worden. Het filmpje is ook op eenvoudig verzoek verkrijgbaar. Stuur een mailtje naar vvos@hamont-achel.be of bel 011 44 50 40. We zouden het erg waarderen moest u dit voorlichtingsfilmpje wat ruchtbaarheid kunnen geven om zo ons bereik te vergroten.

 

Powered by Blog Grabber