Stedentrip Koningspaar Budels Jorisgilde

Het Koningspaar van het Sint Jorisgilde bezocht op zaterdag 14 oktober ’s-Hertogenbosch. Daar waren zij samen met enkele andere leden van het gilde te gast bij de jaarlijkse Hoofdliedendag. Deze dag mag…Stedentrip Koningspaar Budels Jorisgilde

22-10-2017 11:22 – Ingezonden door Redactie

Het Koningspaar van het Sint Jorisgilde bezocht op zaterdag 14 oktober ’s-Hertogenbosch. Daar waren zij samen met enkele andere leden van het gilde te gast bij de jaarlijkse Hoofdliedendag. Deze dag mag beschouwd worden als de jaarvergadering van de Noord Brabantse Federatie van Schuttersgilden en heeft altijd wel een feestelijk tintje. Dit jaar zelfs een Cranendoncks tintje, want de opluistering van de plechtige viering in de Kathedraal werd verzorgd door het Sint Joris en Sint Barbaragilde uit Maarheeze. Gezongen werd er door het mannenkoor St. Gertrudis uit Maarheeze en pastoor Sip was een van de voorgangers tijdens de dienst. De koffie en de lunch werd genoten in het provinciehuis waar de rol van gastheer na hulpbisschop Mgr. Mutsaers werd overgenomen door de  waarnemend Commissaris van de Koning. Meer weten over het Budelse gilde kijk dan eens op de website: www.sintjorisgildebudel.nl of op de facbookpagina van het gilde. Bellen kan ook met regerend deken Martin Horst via tel. 0031 495 430250.

Powered by Blog Grabber