Te voet naar Santiago de Compostella

Enkele weken geleden kon iedereen in het HAC Weekblad lezen dat Tonnie van Meijl uit Budel-Schoot te voet op bedevaart naar Santiago De Compostella vertrok. Tonnie deed heel wat dorpjes en gemeenten aan, maar onderweg kreeg hij het zowel mentaal als fysiek erg zwaar.Te voet naar Santiago de Compostella

13-04-2014 14:03 – Ingezonden door Redactie

Enkele weken geleden kon iedereen in het HAC Weekblad lezen dat Tonnie van Meijl uit Budel-Schoot te voet op bedevaart naar Santiago De Compostella vertrok. Tonnie deed heel wat dorpjes en gemeenten aan, maar onderweg kreeg hij het zowel mentaal als fysiek erg zwaar.

In de Champagnestreek werd het hem, na een tocht van 18 dagen, te veel en besloot hij om de reis af te breken. 17 Nachten lang heeft hij gebivakkeerd, geslapen in bossen, geleefd op een klein budget, koffie gedronken met herten, uilen, ganzen, zwanen en uiteraard ook heel wat mensen die hij tijdens zijn reis leerde kennen. Tonnie had het niet alleen fysiek heel zwaar, ook mentaal was het niet gemakkelijk en hij kreeg steeds meer last van heimwee. Hij zag in dat hij dit geen 100 dagen vol ging houden, want zolang zou de reis in totaal geduurd hebben. Tonnie is teleurgesteld dat hij zijn tocht niet heeft kunnen afmaken, maar daar tegenover staat dat hij erg blij is dat hij weer herenigd is met zijn familie en vrienden. Via Facebook liet hij weten dat hij de tocht zeker nog een keer tot een goed einde zal proberen te brengen, maar dan wel samen met zijn geliefden!

Powered by Blog Grabber