Theater op de Markt in Dommelhof

Van vrijdag 27 tot en met maandag 30 oktober wordt Provinciaal Domein Dommelhof geheel omgetoverd tot een gigantisch circusdorp. Het wordt nu reeds de 10e editie van Theater op de Markt. Om dat te vieren…Theater op de Markt in Dommelhof

23-10-2017 12:16 – Ingezonden door Redactie

Van vrijdag 27 tot en met maandag 30 oktober wordt Provinciaal Domein Dommelhof geheel omgetoverd tot een gigantisch circusdorp. Het wordt nu reeds de 10e editie van Theater op de Markt. Om dat te vieren wordt elke theater-festivaldag muzikaal afgesloten in het Atrium van Dommelhof met zowel livemuziek als DJ’s. Bovendien wordt door ‘De Vuurmeesters’ het domein gedurende die dagen vurig versierd met vuurlandschappen. Dit jaar bestaat Dommelhof immers ook nog eens 50 jaar! Vooral op zaterdag en zondag is er een zeer rijk gevuld programma. Men kan dan telkens kiezen uit meer dan 30 voorstellingen waarvan er een groot deel gratis toegankelijk is. Tickets voor de betaalde voorstellingen kunnen via de website van Dommelhof aangekocht worden. Voor de juiste info betreffende de tickets kan men best kijken op www.theateropdemarkt.be of bellen naar 011-805002. Het festival start telkens om 11u en eindigt rond 22u. Theater op de Markt biedt voorstellingen voor volwassenen en kinderen en wil voor iedereen toegankelijk zijn. Daarom is er een grote variatie aan voorstellingen met circus als rode draad: spektakel, acrobatie, humor, goochelen, circus, clownerie, theater, enz… In het programmaboekje staat precies aangegeven voor of vanaf welke leeftijd de voorstellingen geschikt zijn. De meeste voorstellingen vinden uiteraard plaats in en rond Dommelhof maar er zijn nog enkele extra locaties voorzien onder andere CC Palethe Overpelt, CC De Adelberg Lommel en C-Mine Cultuurcentrum Genk. Artiesten komen zowel uit België, Europa maar ook Australië en Marokko. Dankzij de vele prospecties en contacten in dit wereldje weet Dommelhof het beste op dit gebied naar Neerpelt te halen.  Dommelhof is een provinciaal centrum en een van hun belangrijkste taken omvat de spreiding en creatie van circus- en openluchttheater via een zomer- en een herfstfestival. Deels gebeurt dit via een eigen productiecel voor (inter)nationale creatie-opdrachten inclusief residenties. Het ene jaar gaat het festival door in Hasselt, het andere in Neerpelt. Ook dit jaar zullen enkele artiesten uit dit eigen programma deelnemen aan het festival. Het volledige programma is te raadplegen via de website maar het boekje kan ook gratis worden afgehaald bij de balie van Dommelhof of CC Palethe.

Powered by Blog Grabber